Conferința cu tema „Holocaustul – o abordare interdisciplinară și diacronică”, organizată de Universitatea Kapodistria, în colaborare cu EUNIC Atena

În perioada 3 – 5 octombrie 2017, s-a desfășurat, la sediul Universității Naționale Kapodistria din Atena și la sediul Institutului Goethe, Conferința Internațională „Holocaustul – o abordare interdisciplinară și diacronică”, organizată de Universitatea Națională Kapodistria din Atena – Departamentul de Teologie Socială, în colaborare cu clusterul EUNIC Atena.

În cadrul unui proiect realizat de Ambasadă cu sprijinul ICR, din România, la conferință a participat și a susținut o prezentare pe tema „Sighet și Elie Wiesel, înainte și după Holocaust”, doamna Anca Tudorancea Ciuciu, Secretar Științific la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România al Federației Comunităților Evreiești din România. La eveniment au mai participat și susținut prezentări invitați din Israel - Michal Govrin, scriitor și regizor și Joel Zisenwine, Director de proiecte la Yad Vashem; din Spania - Pablo Torijano, Profesor la Departamentul de Studii Aramaice și Ebraice din cadrul Universității Computense din Madrid; din Polonia – Andrzej Kacorzyk, Director Adjunct al Muzeului de Stat Auschwitz – Birkenau; din Germania – Wolfgang Benz, Profesor emerit în cadrul Universității Tehnice din Berlin.

Din Grecia au luat cuvântul Rectorul Universității din Atena, Athanasios Dimopoulos, Secretarul General pentru Religie și Diplomație Culturală din MAE elen și Șeful Delegației elene la IHRA, Efstathios Lianos Liantis, Președintele clusterului EUNIC Atena și Directorul Regional al Institutului Goethe, Mathias Makowski, precum și Decanul Facultății de Teologie, Apostolos Nikolaides. De asemenea, au susținut prezentări experți din mediul academic și cultural, istorici, arheologi, membri ai delegației elene la IHRA și reprezentanți ai Muzeului Ebraic din Grecia. Pentru detalii anexăm programul evenimentului.

Cu prilejul participării doamnei Anca Tudorancea la eveniment, au fost distribuite invitaților volumele Tales and Traces of Sephardic Bucharest, transmise de DDOCE.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Națională Kapodistria, în cadrul programului de marcare a 180 de la înființare și s-a bucurat de o mediatizare importantă și de o participare numeroasă din partea publicului.


International Conference on the Holocaust: Diachronic and Interdisciplinary Approaches 3-5 of October 2017