Concert susținut de trupa Nightlosers cu ocazia Zilei Naționale a României la Budapesta

Concert sustinut de trupa Nightlosers cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei la Budapesta

În 4 decembrie 2017, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român Budapesta, în parteneriat cu Ambasada României în Ungaria, au celebrat Ziua Naţională a României printr-un concert susţinut de trupa  Nightlosers  în Sala de  Gală a hotelului Marriott din Budapesta.

Nightlosers este o trupă înființată în anul 1994, cântă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine a formației desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărani au ajuns întâmplător pe o scenă. 

În cei peste 20 de ani de existență au concertat la festivaluri din mai toate țările din Europa, dar şi în orașe din SUA şi Canada. Sunt cunoscuți de publicul larg datorită piesei „Dragostea-i ca și o râie”, piesă ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei prezent și el în concertele live.  În august 2006 trupa a susţinut un concert pro bono la festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”.

Concertul susținut de trupa Nightlosers a fost aplaudat de publicul prezent și a cuprins piese de pe ultimul album al trupei precum şi piese cunoscute care i-au consacrat. Invitat special în cadrul trupei a fost Nucu Pandrea care cântă din frunză. Acesta a interpretat piese în engleză şi în română.

Membrii trupei Nightlosers:

Grunzó Géza – clape

Lucian Pop – electric & double bass

Jimi „El” Laco – electric & acustic guitar, violin, viola, bouzuki

Hanno Höfer – vocals, harmonica, electric & acustic guitar, ukulele, lap steel guitar, jew’s harp

Claudiu Purcărin – drums, baking vocals

Péter Attila – braci, sound engineer


Discografie

Sitting on the top of the world (1994) 
Plum Brandy Blues (1998) – CD
Rhythm & Bulz (2004) – CD
Cinste Lor (2013) – CD