Centrul de Studii Est-Mediteraneene în colaborare cu Institutul Cultural Român Budapesta a organizat o conferinţă publică pe teme de istorie la Universitatea Central-Europeană

Joi, 2 aprilie 2015, ora 17.30, Dr. Habil. Cristian Găzdac a susţinut conferinţa publică „Viaţa cotidiană romană prin monede pe cursul mijlociu şi inferior al Dunării” (“Numismatics revealing History: From Coins to Roman History and Daily Life on the Middle and Lower Danube”) în Sala Gellner a Universităţii Central-Europene (str. Nádor, nr. 13, 1051 Budapesta). 


Conferinţa a fost organizată de Centrul de Studii Est-Mediteraneene (CEMS) în colaborare cu Institutul Cultural Român Budapesta şi a fost susţinută în limba engleză.


Dr. Habil. Cristian Găzdac este cercetător principal în cadrul Institutului de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române şi profesor asociat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Este conducător de doctorat în domeniul istorie din cadrul Şcolii doctorale Relaţii internaţionale şi studii de securitate ale aceleiaşi universităţi. Este de asemenea expert guvernamental în domeniul „Antichităţi”. A obţinut Premiul „Barclay Head” al Universităţii Oxford, pentru studiul „Fenomene generale şi specifice ale circulaţiei monetare” în anul 2001. În 2002 a primit titlul de doctor în istorie la Facultatea de Studii Clasice, Universitatea Oxford, Marea Britanie.


Centrul de Studii Est-Mediteraneene din cadrul Universităţii Central-Europene organizează periodic prelegeri şi conferinţe de referinţă pe teme de istorie şi filosofie cu precădere din zona est-mediteraneană a Europei, având invitaţi din întreaga lume. În 28 martie 2014, Dr. Ovidiu Cristea, director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga“ din Bucureşti, a susţinut la Universitatea Central-Europeană din Budapesta (CEU) conferinţa cu tema „Ştiri, politică şi război: corespondenţa Ţării Româneşti şi a Moldovei cu sudul Transilvaniei” (“News, Politics and War: Wallachian and Moldavian Correspondence with Southern Transylvania”), la invitaţia Institutului Cultural Român Budapesta.