Caravana teatrală a ajuns la peste o mie de copii din regiunea Cernăuți

În luna în care sărbătorim ziua românilor de pretutindeni, Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Institutului Cultural Român a propus trei caravane cu piese de teatru pentru copii, în Maramureșul istoric (6-10 mai 2019), nordul Bucovinei (6-10 mai 2019) și în Timocul sârbesc și cel bulgăresc (20-24 mai 2019).

Proiectul din nordul Bucovinei, regiunea Cernăuți, a fost organizat în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, Consulatul General al României la Cernăuți șiConsiliul Județean Cluj.

Cele cinci reprezentații ale spectacolului Punguţa cu doi bani după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, s-au desfășurat în cinci localități majoritar românești din raioanele Noua Suliță, Herța, Storojineț și Hliboca: Costiceni, Hreațca, Ropcea, Stroiești și Voloca.

Spectacolul areo scenografie impresionantă și redă povestea binecunoscută care are în prim-plan aventurile pline de haz ale cocoşului şi punguţei sale pierdute.

Peste 1 000 de copii s-au bucurat și au trăit fiecare moment al poveștii alături de actorii Teatrului de păpuși „Puck” din Cluj-Napoca: Ramona Atănăsoaie, Ionuț Constantinescu, Robert Gutunoiu, Ion Iurcu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Iulian Lungu, Andra Ştefan și Adina Ungur.Scenariul și regia: Decebal Marin, scenografia: Sandu Marian, muzica: Traian Păcurar.