Bega Blues Band la Londra - Un soundtrack pentru victoria tricolorilor

Bega Blues Band la Londra - Un soundtrack pentru victoria tricolorilor

Miercuri, 15 iunie, la Centrul Cultural Rich Mix din Estul Londrei va avea loc, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, un concert al trupei Bega Blues Band, cel mai longeviv grup de jazz şi blues din muzica românească. Evenimentul face parte din programul „Encore! Euro 2016", un festival organizat de EUNIC Londra împreună cu Centrul Cultural Rich Mix, ce dublează partidele Campionatului European de Fotbal prin diferite proiecte culturale în care sunt implicați artiști din țările participante la marele eveniment sportiv.

Concertul muzicienilor de pe Bega, Johnny Bota - bas / Mircea Bunea - chitară / Toni Kuhn - clape / Maria Chioran - voce / Lucian Nagy - instrumente de suflat / Lică Dolga - tobe, este programat după meciul României împotriva împotriva Elveției și se vrea o prelungire muzicală a spectacolului fotbalistic. Cea mai mare parte a melodiilor ce vor fi prezentate la Londra sunt extrase de pe ultimul album al trupei, lansat anul trecut şi intitulat „Brassica Soup".

Bega Blues Band are un repertoriu variat şi o orchestraţie complexă, iar sound-ul său se află într-o permanentă evoluție. Trupa a luat naştere în 1983, după întâlnirea dintre regretatul Bela Kamocsa (fondator şi basist al legendarei trupe rock Phoenix) şi contrabasistul Johnny Bota. Bega Blues Band avut o carieră impresionantă, încununată cu multe distincţii, printre care Premiul de Popularitate la Festivalul Muzical Privas (Franţa, 1992) sau Premiul pentru cea mai bună formaţie de blues din România, acordat în 2004 de Uniunea Compozitorilor din România şi Societatea Română de Radio. După moartea prematură a lui Bela Kamocsa, liderul grupului a devenit Johnny Bota, fondatorul, în anul 2005, al studiilor de jazz din cadrul Conservatorului timișorean.


Rich Mix este cea mai importantă platformă artistică independentă din Estul Londrei. O veche fabrică de pielărie a fost convertită într-un centru cultural multifuncțional, care include în programul său concerte, proiecții de film, conferințe, expoziții, cu invitați din întreaga lume.

EUNIC Londra (asociația institutelor culturale și secțiilor culturale ale ambasadelor din Uniunea Europeană care activează în capitala britanică) numără 32 de ţări membre care realizează împreună proiecte culturale ce își propun să evidențieze diversitatea artistică și lingvistică a Europei Unite.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon