AdMusicam Concert Series revine în Sala Mare a ICR cu evenimentul #11 „Preludiu de vară”

AdMusicam Concert Series continuă cu un program de excepție la sediul ICR, care aduce în prim plan o selecție de compoziții speciale și tineri interpreți talentați. Cel de-al unsprezecelea concert din cadrul seriei AdMusicam, „Preludiu de vară”, va avea loc miercuri, 22 mai 2024, la ora 19:00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38). Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Alături de lucrări semnate de George Enescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Olah, Vasile Jianu și Marțian Negrea, în programul serii se regăsesc două piese în primă audiție absolută: Brâul cerului de Ulpiu Vlad și Victory of Light, compusă special pentru AdMusicam de Vlad Răzvan Baciu.

Interpretează: Carina Boldea (flaut), Alexandra Barbosa (oboi), Marius Onică (clarinet), Ionuț Tănăsescu (fagot), Fabiani Prcsina (corn/pian), Vlad Ungureanu (trompetă), Răzvan Păun (vioară), Iarina Ișfan (vioară), Andrieș Cigulea (violă), Ștefan Ciceu (violoncel) și Luca Bădițescu (contrabas).

Carina-Gianina Boldea (#AdMusicam 2022) s-a născut la Piatra Neamț și a absolvit Liceul de Arte Victor Brauner din același oraș, specializarea flaut, îndrumată de către Prof. Petru Azaharioaie. În anul 2017 a devenit studentă a Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea flaut, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Habil. Ion Bogdan Ștefănescu. În 2023 a absolvit ciclul de Master, iar în prezent este doctorandă la același profesor în cadrul Școlii doctorale Constantin Brăiloiu. Carina a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalități din domeniu, dintre care menționăm: Mark Fulep (2017), Janos Balint, Wissam Boustany, Philippa Davies, Matei Ioachimescu (2018), Teodor Țîrlea, Horațiu Roman, Marko Zupan (2019), Pei-San Hsieh, Ștefan Diaconu (2021). Este membră în ansamblul Flaut Power, artist instrumentist în Orchestrele Naționale de Tineret, bursieră în cadrul programului „Tinere Talente” din cadrul Fundației Regale Principesa Margareta a României. Din anul 2021 este membră a ansamblului Ars Subtilior, formație care are ca prim scop promovarea muzicii românești moderne și contemporane. Totodată în anul 2022 a colaborat cu Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, realizând un turneu internațional în țări precum: Germania, Elveția, Franța, și spectacole la Teatrul Național București. Dintre premiile obținute la concursuri naționale și internaționale remarcăm: Concursul Internațional Ioan Goia, Iași, 2016, 2019 (premiul I); Concursul internațional Drumul către celebritate, București, 2018 (premiul I), Concursul Național Eduard Caudella, Iași, 2019 (premiul II). Din luna septembrie 2023, în urma examenului de Titularizare, Carina activează ca profesor de flaut în cadrul Școlii Gimnaziale de Arte nr. 2 și Școlii Gimnaziale de Arte nr. 4 din București, îndrumând elevii spre perfecționarea artistică.

Alexandra Barbosa este în prezent elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, unde studiază oboiul. De-a lungul timpului a concertat pe scena Mare și Mică a Ateneului Român, Piața Festivalului George Enescu, Universitatea Națională de Muzică din București și Centrul Cultural Maghiar „Liszt”, atât în postura de solistă cât și ca membră a diverselor ansambluri camerale. Din 2023 este membră a Orchestrei Române de Tineret și a fost selectată doi ani consecutivi ca bursieră a Fundației Regale Margareta a României în cadrul programului ,,Tinere Talente”.

Marius Onică (#AdMusicam 2023) este un clarinetist de doar 20 de ani, născut la București. A început studiul clarinetului cu tatăl său, la vârsta de nouă ani, făcând primii pași către muzică. Un an mai târziu, a început să facă performanță la „Colegiul Național de Muzică George Enescu” din București unde a obținut peste 70 de premii speciale și premii I la olimpiade naționale și concursuri, Bursier UNIMIR în anul 2022. De asemenea, Marius a obținut locul II la „International Music Moscow Competition”. Debutul lui ca solist a fost în anul 2022 pe scena Ateneului Român. Marius a urmat cursuri de măiestrie cu Milan Rericha (Cehia), Pablo Barragan (Spania), Valentin Urypuin (Russia), Nadia Sofokleous (Germania), Fabio Di Casola (Italia), Peter Stark (Anglia). În prezent, Marius este anul II la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Maestrului Emil Vișenescu și este membru al orchestrei de tineret „Sinfonietta”.

Ionuț Tănăsescu s-a născut și a crescut în Ploiești, același oraș în care în anul 2012 a început și studiul instrumentului fagot sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Cojanu, la Colegiul de arte „Carmen Sylva”. De-a lungul timpului a participat la numeroase concursuri de instrument și muzică de cameră dar și la cursuri de măiestrie susținute de cei mai renumiți profesori de fagot români. După terminarea liceului a fost admis la Universitatea de Muzică din București unde în prezent este student în anul III la clasa domnului Profesor Godri Orban.

Fabiani Prcsina (#AdMusicam 2023) a început cursurile de pian la vârsta de 7 ani, la secția de muzică a școlii gimnaziale „I.G. Duca” Petroșani, la clasa prof. Adina Stan. Acolo a luat numeroase premii naționale și internaționale, printre cele mai importante enumerându-se: premiul I la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală Cluj; premiul I, Premiul „Gyorgy Kurtag”, Trofeul „Clara Peia” și Marele Premiu la Concursul Internațional „Clara Peia” Lugoj; premiul I și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, filiala Lugoj, Concursul Internațional „Clara Peia”; premiul I la „Concours International de Piano de Nice Côte d'Azur” Nisa; premiul I și Premiul special pentru Muzica Românească la festivalul internațional „Klavier Art”. De asemenea, a participat la numeroase concerte și recitaluri în țară și în străinătate și a debutat, la Ateneul Român, în anul 2018, cu piesa „Carnavalul Animalelor” de Camille Saint-Saens, în cadrul proiectului „Camerata Regală și Micii Muzicieni”. În anul 2020 a fost bursier în proiectul „Tinere Talente” al Fundației Regale Margareta a României; cu ajutorul lor, chiar și în pandemie, a susținut două recitaluri - la Casa de Arte Dinu Lipatti și la Palatul Suțu, București (în stagiunea ACCUM). În prezent, este student al Universității Naționale de Muzică București, la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. Fabiani Prcsina va interpreta la pianul Steinway pus la dispoziția ICR de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Vlad Ungureanu a început studiul muzicii în clasa a 4-a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” Botoșani. În clasa a 8-a a obținut premiul 1 la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală și în clasa a 11-a premiul 1 la concursul internațional „Emanuel Elenescu”. Studiile universitare de licență le-a absolvit la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, unde în anul 3 a obținut premiul 1 la concursul „Eduard Caudella”. Masteratul l-a făcut la Universitatea Națională de Muzică București. A colaborat cu diferite orchestre din țară: Orchestra Metropolitană București, Camerata Regală, Orchestra Națională Radio, Filarmonica Sibiu și Filarmonica de Stat Transilvania. În prezent este membru al Orchestrei de Tineret și al orchestrei „Amman Chamber Orchestra” Iordania.

Răzvan Păun (#AdMusicam 2019) a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, printre care Premiul I - Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală. A concertat alături de orchestre naționale în cadrul unor turnee internaționale și a susținut mai multe concerte în calitate de solist și violonist alături de Orchestra Filarmonicii Brașov. Recent a participat la Classix Festival și a cântat, alături de Andrei Irimia și Tibi Joubert Solorzano, în deschiderea oficială a programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. De-a lungul anilor, a avut ocazia să lucreze cu nume sonore din lumea muzicii, precum: prof. Laura Modorcea, maeștrii Florin Ionescu-Galați și Ilarion Ionescu-Galați, maestrul Victor Rațiu și Mihail Craioveanu (USA), dirijorul Peter Stark (profesor dirijor la Royal College of Music London și dirijor al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene). În prezent, Răzvan Păun studiază sub îndrumarea conf. univ. dr. Ladislau Csendes.

Iarina Ișfan (#AdMusicam 2023) este masterandă în anul II la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică București, la clasa de vioară a profesorului Ladislau Csendes. A concertat alături de orchestre naționale, precum Orchestra Națională Simfonică a României, Orchestra Filarmonicii „George Enescu'” și Orchestra Filarmonicii din Ploiești. Recent, a participat la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin și la Festivalul Internațional George Enescu în calitate de membru al Orchestrei Naționale de Tineret a României.

Andrieș Cigulea s-a născut în 1998, la Chișinău, și a început studiile la vârsta de 5 ani, la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din orașul natal. În anul 2017 a început să studieze la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar din 2020 studiază la Gustav Mahler Privatuniversität für Musik din Klagenfurt. Ca muzician de orchestră, face parte din ansambluri precum Orchestra Română de Tineret, EuPhony Orchestra, Wiener Jeunesse Orchestra și EUYO. Susține concerte în săli ca Elbphilharmonie Hamburg, Wiener Philharmoniker, Konzerthaus Berlin, Auditorium and Wolkenturm Grafenegg, Ateneul Român ș.a. În prezent, colaborează cu orchestra Kärntner Sinfonieorchester din Klagenfurt, Austria. Andrieș Cigulea este implicat în mai multe proiecte de muzică de cameră, cum ar fi SoNoRo, Moldo Crescendo, Fundația Remember Enescu și ECHOES – Festivalul Internațional „Aurel Stroe”.

Ștefan Ciceu (#AdMusicam 2023) este student în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București, unde studiază violoncelul la clasa maestrului Răzvan Suma. Studiază muzica de la vârsta de șase ani și a absolvit Colegiul Național de Artă „George Apostu” din Bacău. A participat la diverse concursuri naționale și masterclass-uri cu profesori internaționali precum Dragan Suzuki Djordjevic, Atanas Krastev, Denis Severin, Krzysztof Karpeta, Valentin Răduțiu și mulți alții. A colaborat cu numeroase orchestre, printre care Orchestra de tineret a României și a Vienei, Orchestra Simfonică București, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău și Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești.

AdMusicam Concert Series este o componentă a programului de instruire #AdMusicam organizat de Institutul Cultural Român, adresat muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani.

Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Muzical, București FM

Eveniment organizat cu sprijinul: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Agricola