Ziua Limbii Române, sărbătorită în Sudul Basarabiei printr-un concert susținut de Veta Biriș

În data de 31 august 2016, Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Cahul (Republica Moldova) printr-un concert susținut de Veta Biriș și taraful său.

Evenimentul va avea loc la ora 18.00 în Piața Horelor din Cahul și este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor. Partener: Casa de Cultură a Studenților din Galați.

Intrarea este liberă.

Repertoriul Vetei Biriș cuprinde o paletă largă de folclor, de la dramatismul și sobrietatea cântecelor populare de jale, cătănie sau înstrăinare până la vioiciunea și dinamismul de pe Valea Târnavelor, multe dintre cântece fiind culese chiar de interpretă din satul unde locuiește și din satele din jur.

În 2004, solista a fost decorată de președintele Românei cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D -- Arta Spectacolului, în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului".

Iubesc România, nu doar pentru că aici m-am născut şi mi-am împlinit viaţa şi cariera, dar şi pentru că e singura ţara în care se cântă doina şi dorul. Aşa cum îi, bine rău în ţara asta, niciodată nu m-am gândit să plec din ea. Sunt o patrioată ardeleancă de modă veche", care-şi iubeşte până la sacrificiu neamul şi obârşia." - Veta Biriș