Ziua Europeană a Limbilor la Praga


Pe data de 24 septembrie 2015, ICR Praga s-a alăturat Clusterului EUNIC Cehia pentru a sărbători Ziua Europeană a Limbilor, eveniment ce are ca scop promovarea multilingvismului şi multiculturalismului.

Între orele 16:00-19:00, în Pasajul Lucerna din centrul oraşului Praga, ICR Praga a popularizat limba română cu sprijinul dlui conf. univ. dr. Jiří Felix, care a susţinut cursuri de limba română pe tot parcursul evenimentului, într-un cadrul organizatoric care a favorizat deopotrivă toate institutele şi reprezentanțele culturale participante. De asemenea, pe platforma online de pe pagina oficială a Zilei Europeane a Limbilor a fost disponibil un chestionar despre limbile europene unde fiecare ţară participantă a avut o întrebare specifică. ICR Praga a ales o întrebare care să sublinieze caracterul latin al limbii române şi înrudirea ei cu celelalte limbi latine.

Atât în mediul online, în competiţia cunoştinţelor relative la spaţiul lingvistic european, cât şi în contactul direct, publicul a dovedit un interes deosebit pentru acest eveniment, locuitorii oraşului şi turişti deopotrivă solicitând suportul didactic al celor 19 instituţii participante. Pe cale de consecinţă, asocierea ICR Praga la aceste manifestări ne reconfirmă poziţia şi vizibilitatea pe scena culturală a ţării gazdă.