„White Embers“ de Saviana Stănescu la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Piesa White Embers scrisă de Saviana Stănescu va fi prezentată publicului român în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la sfârşitul acestei luni. Spectacolul a avut premiera absolută în toamna anului trecut la teatrul experimental Dramalabbet din capitala Suediei, fiind montat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm, şi a făcut parte dintr-un amplu program de promovare a dramaturgiei româneşti contemporane.
White Embers (titlu suedez: Vita Glöden) a primit recenzii foarte bune în presa suedeză de specialitate. Astfel piesa a fost descrisă de cotidianul Dagens Nyheter ca fiind „un thriller dinamic", în timp ce criticul de la Svenska Dagbladet s-a declarat "impresionat" de spectacol, "plin de umor atât în text, cât şi în interpretare", "reuşind să transmită foarte mult într-un timp scurt". O altă recenzie, apărută în revista teatrală on-line nummer.se, considera piesa "remarcabilă", „un duş rece aplicat siguranţei de sine occidentale." În plus, acelaşi Dagens Nyheter, principalul cotidian suedez, a inclus-o în clasamentul celor mai bune trei piese de teatru ale lunii noiembrie 2008.

Participarea la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă prima apariţie în afara graniţelor Suediei. Piesa, tradusă în suedeză de Dan Shafran şi regizată de Dag Thelander, se va juca pe data de 29 mai la teatrul Gong, cu începere de la ora 17.00. Cei patru actori din distribuţie sunt Caroline Ilea, Elina Du Rietz, Jo Rideout şi Martin Odh. Pentru detalii despre programul festivalului, vizitaţi pagina http://www.sibfest.ro/FITS.aspx.

În anexă: fotografii de presă.

Contact: Raluca Mihu, tel +46 8-20 76 00, email: raluca.mihu@rkis.se.