Volumul „Săptămânile anului în prescurii, cugetări și flori” de Nicolae Radu Fruntes, lansat la sediul ICR Viena

Lansarea cărții calendar „Săptămânile anului în prescurii, cugetări și flori” de Nicolae Radu Fruntes are loc marți, 5 iulie 2022, ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român din Viena. Volumul este editat în format de calendar poetic de birou și este cel de al 14-lea din seria lucrărilor „Prescuria”. Paginile cărții vor fi prezentate în cadrul unei expoziții, în acorduri de fluier. Naista Andreea Chira va susține un moment muzical în deschiderea evenimentului, precum și în cadrul unei proiecții cu paginile cărții sincronizate pe fundal muzical.

Nicolae Radu Fruntes este absolvent al IEFS București. În prezent, este membru în Consiliul Parohial – Parohia Șirnea, începând cu anul 2004 director al Academiei Olimpice Române, Filiala Brașov și, din anul 1992, președinte al Asociației PRO-ȘIRNEA.

Naista Andreea Chira, născută în București, este o artistă de excepție și o adevărată ambasadoare a instrumentului său. Ca solistă, muzician de cameră și profesor de nai la Viena, este activă în principal în Austria, Germania, Italia, Elveția și România. După ani de experiență pe scenă, a aprofundat, din ce în ce mai mult, repertoriul clasic și a intensificat colaborarea cu dirijori, compozitori și alți muzicieni de excepție, remarcându-se proiectele cu maeștrii Claudio Scimone și Gian Luigi Zampieri sau Constantin Arvinte. În primăvara anului 2022, la casa de discuri cpo Klassiklabel va fi lansată înregistrarea celor Patru Anotimpuri de Antonio Vivaldi împreună cu Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, sub bagheta maestrului Douglas Bostock.