Strategia de dezvoltare a municipiului București, prezentată în cadrul „Architecture Week 2012“, Praga

Institutul Cultural Român de la Praga în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti prezintă strategia de dezvoltare a Bucureştiului în cadrul Festivalului Internaţional de Arhitectură şi Urbanism „Architecture Week 2012“, desfășurat în perioada 1-28 octombrie 2012.
Invitata ICR Praga este Ligia Ciorcilă, arhitect urbanist în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Urbanism – Serviciul Proiecte Urbane. Aceasta va prezenta publicului de specialitate „Strategia municipalităţii asupra dezvoltării urbane pe termen scurt, mediu şi lung“ vineri, 5 octombrie, în Galeria Institutului Cultural Român din Praga. La eveniment au confirmat participarea şi reprezentanţi din cadrul Primăriei Generale a Pragăi – departamentul de planificare urbanistică. Vor fi expuse informaţii generale despre Bucureşti, poziţionare în spaţiul geografic şi urbanistic european, o trecere scurtă prin istoria evoluţiei urbanistice a Capitalei României, precum şi detalii de specialitate – planul urbanistic general, dezvoltarea urbană în context regional şi teritorial, diagnoze urbane. Un spaţiu important în prezentare este dedicat proiectelor de dezvoltare urbană, printre care renovarea centrului istoric, reabilitarea infrastructurii de transport şi utilităţi, consolidarea şi dezvoltarea infrastructurii culturale, educaţionale, sportive şi pentru sănătate, renovarea monumentelor şi construcţiilor istorice, amenajarea spaţiilor verzi şi a spaţiilor publice.

Festivalul Internaţional de Arhitectură şi Urbanism „Architecture Week“ a ajuns la cea de-a VI-a ediţie, ICR Praga asigurând prezenţa României în Festival din 2009. „Architecture Week“, unul din cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrală, a propus în acest an tema „transport şi infrastructură“. Festivalul se desfăşoară sub auspiciile acordate de Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Mediului, Ministerul Industriei şi Comerţului, Ministerul Transporturilor din Cehia, precum şi de Primăria Generală a Pragăi şi de Uniunea Antreprenorilor în Construcţii şi de Fondul de Stat pentru Infrastructura de Transport din Cehia.

Pentru mai multe detalii despre Festival, consultaţi: architectureweek.cz