Stand de carte ICR la Festivalul Internaţional "George Enescu"

În perioada 30 august - 26 septembrie 2009 va avea loc cea de a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu". Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi este organizat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. Coproducatori: Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Român, Societatea Româna de Radiodifuziune şi Societatea Româna de Televiziune.
În cadrul ediţiei din 2009, Institutul Cultural Român va oferi concurenţilor o serie de caiete de partituri inedite semnate George Enescu, colecţie apărută la Editura Institutului Cultural Român, precum şi alte volume dedicate personalităţii marelui compozitor. De asemenea, în zilele de concert de la Sala Palatului (8-26 septembrie, Sala Mare), va fi organizat un stand de carte ICR, unde publicul va fi aşteptat cu promoţii.

Institutul Cultural Român a sprijinit în primăvara acestui an un turneu de promovare a Festivalului în mediile muzicale europene. Turneul a avut ca scop popularizarea Festivalului şi a Concursului atât în mass-media, cât şi în cercurile muzicale, academice şi în rândul agenţiilor de impresariat. Turneul a inclus oraşele Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Viena şi Berlin. În fiecare dintre acestea a avut loc o conferinţă de presă urmată de prezentarea unui film documentar şi de un recital al unui muzician român laureat al Concursului Internaţional „George Enescu".

Pentru programul Festivalului, vă rugăm să consultaţi: www.festivalenescu.ro/rom/program.html