Spectacolul „Povestea miezului de iarnă”, prezentat pentru aproape 600 de copii din Voivodina, Serbiaivodina, Serbia

Proiectul „Caravana teatrului românesc pentru copiii din Voivodina, Serbia”, organizat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice, a avut loc pe 5 și 6 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Masteranzii și absolvenții U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” din București au susținut o serie de 4 reprezentații ale spectacolului Povestea miezului de iarnă pentru aproape 600 de copii din patru localități din Voivodina, Serbia: Petrovasâla / Vladimirovac, Uzdin, Satu Nou/ Banatsko Novo Selo și Mramorac / Mramorak.

Pedagogul teatral Andreea Jicman și actorii Romina Boldașu, Carmen Mihaela Gâlcă, Ionuț Terteci și Cristian Claudiu Jicman au ghidat copiii în lumea magică a teatrului, unii dintre ei participând pentru prima dată la o piesă în limba română.

Spectacolele au început cu câte un atelier de jocuri teatrale adecvate copiilor și au continuat cu povestea venirii iernii și a protecției aduse de zăpada ce asigură renașterea naturii, poveste ce a adus în fața copiilor personaje ca Iarna, Zăpada, Pământul, Fulgul de Nea și Bobul de Grâu.

Copiii au fost invitați să participe activ atât în cadrul atelierelor, cât și al piesei de teatru, ce le-a arătat importanța prieteniei și a grijii între copii.