Sorin Zlat concertează la Kings Place

Sorin Zlat concerteaza la Kings Place

Pianistul de jazz, clarinetistul şi compozitorul român Sorin Zlat și muzicienii cvartetului său prezintă, în data de 10 octombrie, pe una dintre cele mai importante scene londoneze, la centrul cultural Kings Place, un concert inspirat din viața și opera poeţilor francezi Arthur Rimbaud şi Paul Verlaine, dar și din atmosfera efervescentă din jurul Chas & Goodall Playing Card Factory (centru al inovaţiei tehnologice şi al creativităţii artistice aflat, în anul 1872, în imediata apropiere a casei  în care locuiau cei doi poeţi, din boemul cartier londonez Camden).

Cvartetul „Sorin Zlat” este alcătuit din: Sorin Zlat - pian, Mihaela Alexa - voce, Marco Quarantottom - tobe și Michele Montolli - chitară-bas. Creaţiile lui Sorin Zlat sunt influenţate de  nume mari din istoria genului precum Dizzy Gillespie, Miles Davis, Thelonious Monk sau John Coltrane, oferind un deliciu muzical atât cunoscătorilor, cât și celor care descoperă abia acum jazzul. 

Muzica cvartetului va transpune muzical, cu soundul său atractiv și modern, o poveste despre creativitate, experiența emigrației și despre iubire. Evenimentul a atras deja atenţia publicațiilor de jazz din Marea Britanie, site-ul londonjazznews.com recomandând concertul ca fiind una dintre atracţiile de gen ale lunii octombrie, în timp ce revista Reaction se referă pe larg la tema originală a concertului.

Proiectul este realizat de Fundaţia Rimbaud and Verlaine din Londra, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. Fundaţia Rimbaud and Verlaine este unul dintre partenerii constanţi ai ICR Londra, alături de care au fost realizate, de-a lungul anilor, mai multe proiecte dedicate Zilei Francofoniei, şi nu numai.