Sculpture sur prose / Prose sur sculpture

Marţi, 11 septembrie 2007, de la ora 11.00, la Institutul Cultural Român (Bucureşti, Aleea Alexandru 38) va avea loc masa rotundă interdisciplinară Sculpture sur prose / Prose sur sculpture. Întâlnirea este organizată de ICR, prin Direcţia Români din afara ţării, în parteneriat cu Editura TRANSIGNUM & CO din Paris şi este unul dintre evenimentele asociate expoziţiei itinerante Sculpture sur prose, deschisă în perioada 10-20 septembrie la Galeria Simeza.
Masa rotundă va fi moderată de criticul literar Ion Bogdan Lefter. Vor participa Jacques Rancourt
, poet franco-canadian, director al Festivalului de poezie franco-englez şi al revistei la Traductiere, artişti plastici, muzicologi, scriitori, publicişti.

Evenimentul marchează trei decenii de existenţă a Festivalului de poezie franco-englez şi 25 de ani de la apariţia revistei la Traductiere. Inaugurată la Paris, în luna iunie, în cadrul Festivalului amintit, expoziţia Sculpture sur prose – curator Wanda Mihuleac – a fost susţinută şi găzduită de Institutul Cultural Român din Paris. Poemele şi lucrările de artă vizuală cuprinse în expoziţie – realizate de 150 de poeţi, artişti, compozitori şi muzicieni din 14 ţări – deconstruiesc articole si imagini publicitare din presa mondială a ultimilor şapte ani.