România la Svět knihy – Târgul Internaţional de Carte de la Praga

Ministerul Culturii şi Cultelor din România şi Institutul Cultural Român din Praga vor asigura, în perioada 24 – 27 aprilie 2008, participarea României cu un stand naţional la ediţia a XIV-a a Târgului Internaţional de Carte de la Praga – Svět knihy (Lumea cărţii).
În cadrul programului propus publicului ceh, şi nu numai, de Institutul Cultural Român din Praga şi de Ministerul Culturii şi Cultelor, prezentarea de carte românească a peste 30 de edituri va fi dublată pe 25 aprilie de întâlniri literare cu poeţii invitaţi Claudiu Komartin şi Răzvan Ţupa. Tot în cea de-a doua zi a Târgului va avea loc şi lansarea noului volum de poezii ale lui Mihai Eminescu, în limba slovacă, în prezenţa traducătoarei Libuša Vajdová şi a editorului Milan Richter. Volumul, apărut în luna martie, la editura „MilaniuM", a fost lansat în Bratislava sub înaltul patronaj al Academiei Slovace de Ştiinţe.
În următoarea zi a Târgului, pe 26 aprilie, Mircea Martin va face o prezentare a vieţii şi operei lui Benjamin Fondane, cu prilejul împlinirii a 110 ani de la naşterea poetului.
De asemenea, standul românesc va pune la dispoziţia publicului materiale informative asupra noului Centru Naţional al Cărţii din România şi a programelor derulate de acesta precum TPS – Translation and Publication Support Programme, „20 de autori", Publishing Romania sau programele de burse pentru traducători în formare şi pentru traducători profesionişti.

Desfăşurat în Palatul Industrial din Praga, Târgul Internaţional de Carte de la Praga are în acest an următoarele teme: „Dragoste şi pasiune în literatură", „Carte şi lifestyle", „Egipt – 50 de ani de egiptologie greacă", ţară invitată fiind Spania. Mai multe detalii privind Târgul de Carte se găsesc pe pagina web: http://www.svetknihy.cz/