România, invitată de onoare a Salonului cărţii balcanice de la Paris

În perioada 25-26 iunie 2011, artiştii Dodo Nită şi Alexandru Ciubotariu au participat, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris, la cea de-a doua ediţie a Salonului cărţii balcanice, desfăşurat la Théâtre de la Grande Comédie din capitala Franţei. Anul acesta, România a fost invitata de onoare a Salonului cărţii balcanice, iar Institutul Cultural Român de la Paris a fost partener al evenimentului.
Alexandru Ciubotariu şi Dodo Nită au fost invitaţi să participe la secţiunea Bandă Desenată (BD) a Salonului, în cadrul căreia au prezentat proiectul „Istoria Benzii Desenate Romanesti", publicat în volum anul trecut la Ed. Vellant, cu sprijinul ICR.
Sâmbătă, 25 iunie, a avut loc masa rotundă „Literatura română, imaginarul mai presus de real", cu participarea scriitorilor Florina Ilis, Sebastien Reichmann, Dumitru Ţepeneag, Mirella Pătureau şi Andreia Român. Duminică, 26 iunie, scriitorii români Dan Lungu, Matei Vişniec, Gabriela Adameşteanu şi Letiţia Ilea au participat la masă rotundă „Literatură română, noi forme de implicare socială", moderată de Petre Răileanu.

Alături de Dodo Nită şi Alexandru Ciubotariu, au participat în secţiunea de Bandă Desenată a Salonului şi Aleksandar Zograf (Serbia), Igor Hofbauer (Croaţia), Ilan Manouach (Grecia), Gani Jakupi (Kosovo).

Organizat de Asociaţia Albania, în parteneriat cu Le Courrier des Balkans, Salonul cărţii balcanice de la Paris a beneficiat de înaltul patronaj al Academiei Franceze şi de susţinerea Centrului Naţional al Cărţii din Regiunea Ȋle-de-France.

Detalii: http://livredesbalkans.eklablog.com/