Reprezentație la Viena a spectacolului ”Jurnal de România. Timișoara”, în regia lui Carmen Lidia Vidu

Spectacolul ”Jurnal de România. Timișoara” în regia lui Carmen Lidia Vidu se va juca la Viena, la Theater Akzent, pe 5 decembrie 2022, fiind primul eveniment în străinătate din seria celor dedicate programului Timișoara 2023 - Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Teatrul German de Stat Timișoara, Ambasada României în Republica Austria, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Jurnal de România. Timișoara” este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul. Textul piesei se bazează pe narațiunile autobiografice ale celor șase actrițe din distribuție. Acestea vorbesc despre copilărie și strânsa conexiune pe care o au cu orașul Timișoara.

Privind prin prisma propriilor experiențe asupra societății și asupra orașului care, grație curajului locuitorilor săi, a reprezentat centrul de schimbare în România în decembrie 1989, actrițele analizează relația cu propria familie și cu prietenii, precum și cu profesia lor. Pe parcursul acestei recenzii necruțătoare prezentate pe scenă avem parte de un amalgam de momente fericite și dureroase, de succes și eșec, de traume și depresie, de alienare și întoarcerea la sine și la valorile cu care naratoarele se identifică.

Confesiunile individuale, care pot părea inițial private, oferă o privire asupra condițiilor sociale și a răsturnărilor istorice dintr-o țară a cărei imagine este încă legată de una dintre cele mai grave dictaturi din Europa. În același timp, cele șase femei ne dau curaj, oferind perspectiva pozitivă a unui viitor încurajator.

5 decembrie 2022, ora: 20.00

Loc: Theater Akzent

Regie: Carmen Lidia Vidu

Distribuție: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török, Silvia Török

Dramaturgie: Andrea Wolfer

Montaj foto-video: Ovidiu Zimcea și Cristina Baciu

Accesul la spectacol este liber și se face în limita locurilor disponibile, doar cu rezervare prealabilă la tel: 01/319 10 81 sau e-mail: uawg@rkiwien.at.