Regizorul Alexandru Belc participă la Festivalul Internaţional de Film Arava

Festivalul Internaţional de Film Arava are loc în perioada 9-19 noiembrie 2022, în Rezervația Naturală Asush din deșertul Arava.

Pentru ediția din acest an, organizatorii au decis includerea în program a filmului românesc Metronom, câștigător al premiului pentru regie în cadrul secțiunii Un Certain Regard a Festivalului Internațional de Film de la Cannes și al premiului „Nechama Rivlin” pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Ierusalim. Filmul Metronom va fi proiectat în data de 13 noiembrie, de la ora 19:30. Proiecția, cu subtitrare în limbile engleză și ebraică, va avea loc în prezența regizorului Alexandru Belc și va fi urmată de o sesiune de Q&A.

  • Metronom, regia Alexandru Belc (România, 2022, 102 minute)

Regia: Alexandru Belc
Scenariul: Alexandru Belc
Distribuție: Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri
Trailer internațional: https://cineuropa.org/en/video/rdID/424335/f/t/

Sinopsis: România, toamna anului 1972. Ana, o adolescentă de 17 ani, află că iubitul ei va fugi definitiv din țară peste câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să-și petreacă ultimele zile împreună.

Festivalul Internațional de Film Arava sărbătorește, în acest an, 11 ani de la înființare. Proiecțiile, în aer liber, se desfășoară în deșertul Arava, în interiorul complexului special amenajat pentru această ocazie, în timpul zilei invitații internaționali urmând să susțină sesiuni de master class și întâlniri profesionale. Programul festivalului include cele mai de succes producții internaționale ale acestui an: filme pentru copii și adolescenți, scurtmetraje care au fost filmate și produse în ultimul an în Arava, lungmetraje de ficțiune proiectate în prezența regizorilor sau a producătorilor, care își vor prezenta filmele în fața publicului și vor participa la sesiuni de Q&A după proiecții.