Război pe Calea Undelor/Cold Waves

Joi, 29 noiembrie 2007, la ora 19.30, la cinematograful Scala din Bucureşti va avea loc premiera filmului documentar Război pe Calea Undelor/Cold Waves regizat de Alexandru Solomon.
COLD WAVES / Război pe calea undelor
este un lungmetraj documentar despre secţia română a postului Radio Europa Liberă, despre propagandă şi terorism în timpul Războiului Rece. Filmul reconstituie o neasemuită poveste de dragoste şi ură, ţesută în jurul a ceva ce nu se poate vedea, atinge sau cântări: undele radio.
În anii '70-'80, Radio Europa Liberă reprezenta confidentul a milioane de români şi supapa nemulţumirilor lor. Însă pentru oamenii regimului, postul de radio era un duşman de moarte; l-au angajat chiar pe Carlos „Şacalul" să le rezolve problema.
Toate personajele acestei poveşti se confruntă din nou în COLD WAVES: cei de la radio, fostele voci fără chip; ascultătorii, prietenii lor din ţară; securiştii, ascultătorii tuturor; terorişti internaţionali; disidenţi şi secretari de partid – români, germani, americani, francezi şi de alte naţionalităţi.

O coproducţie România-Germania-Luxemburg, între Hi Film, Geppert Productions şi Paul Thiltges Distributions, în asociere cu TVR, YLE Finlanda, cu sprijinul CNC şi al Jan Vrijman Fund.


Parteneri media : România Liberă, Realitatea TV, Radio Guerilla, Dilema Veche,
Observator Cultural, Suplimentul de cultură, Re:publik,
Şapte Seri, HotNews, CineMagia

Parteneri: Institutul Cultural Român, Editura Humanitas

Finanţatori: TVR, GMP, Euro Entertainment, Zenith Media

Sponsori: Unilever, BMW