Programul „Primăvara jazzului românesc la Varşovia”

În deschidere: Anca Parghel la Clubul „Akwarium"

„Primăvara jazzului românesc" este un program al Institutului Cultural Român din Varşovia care se va desfăşura în intervalul martie-mai în două dintre cele mai cunoscute cluburi de jazz din Polonia, „Akwarium" şi „Tygmont". Programul îşi propune să prezinte pretenţiosului public polonez câteva personalităţi reprezentative ale jazzului românesc şi, implicit, să arate nivelul de sofisticare, cu nimic mai prejos în raport cu jazzarii polonezi, al muzicienilor români de jazz.

Deschiderea „Primăverii jazzului românesc" va avea loc sâmbătă 29 aprilie, de la ora 21, la Clubul „Akwarium" din Varşovia cu un concert al Ancăi Parghel, una dintre cele mai bune voci de jazz din România. Anca Parghel va fi acompaniată de Marius Vernescu la pian, Ciprian Parghel la contrabas şi Tudor Parghel la tobe.

„Akwarium", de curând re-deschis într-o nouă locaţie din centrul Varşoviei, este una dintre legendarele scene ale jazzului polonez şi este condusă de excentricul promotor Mariusz Adamiak, organizator şi al Festivalului Internaţional „Warsaw Summer Jazz Festival", la care au cântat anul trecut, tot cu sprijinul ICR, Teodora Enache, Liviu Butoi, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea şi trupa „Bucharest AV".

În luna aprilie, tot sub egida „Primăverii jazzului românesc", va concerta la Varşovia Maria Răducanu, o altă mare personalitate a jazzului românesc. Concertul Mariei Răducanu va avea loc la Clubul „Tygmont", club care revendică alături de „Akwarium" unul dintre cele mai importante locuri ale istoriei postbelice a jazzului polonez.