Profesioniști ai cărții din România și Serbia în dialog: evenimente organizate de ICR la Târgul Internațional de Carte de la Belgrad

Editori români vor participa la Târgul Internațional de Carte de la Belgrad la evenimentele cu tema „Dialoguri profesionale. Noutăți în literaturile română și sârbă”, organizate pe 26 și 27 octombrie 2022 de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Ministerul Culturii din România.

Reuniunea din 26 octombrie va fi consacrată beletristicii și non-ficțiunii, iar cea de pe 27 octombrie literaturii pentru copii şi tineret. Vor participa reprezentanți ai editurilor Art, Curtea Veche, Frontiera, Humanitas, Nemira și Polirom. Editorii din România vor avea ocazia să promoveze autori români și să cunoască literatura din țara vecină, în cadrul unor dialoguri cu omologii lor sârbi de la editurile Albatros plus, Arhipelag, Blum, Darma Books, Geopoetika, Heliks, Kreativni Centar, Partizanska Knjiga și Pčelica. Prin cele două evenimente, ICR vizează stimularea traducerilor literare și a colaborărilor editoriale între cele două spații culturale.

Cele două întâlniri fac parte din programul prilejuit de prezența României ca țară invitată de onoare a ediției din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Belgrad, desfășurată în perioada 23 - 30 octombrie.

Peste 30 de autori români vor fi prezenți la standul României, unde vor fi expuse noutăți editoriale românești (beletristică, non-ficțiune, cărți pentru copii și tineret, artă) și vor avea loc peste 30 de evenimente la care participă scriitori, editori, traducători, jurnaliști culturali și profesori universitari din ambele țări.

Ajuns la cea de-a 65-a ediție, Târgul Internațional de Carte de la Belgrad este una dintre cele mai mari manifestări de profil din sud-estul Europei.

Mai multe detalii despre participarea României ca țară invitată de onoare a ediției din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Belgrad, aici.