Poeziile Sandrei Cibicenco prezentate în Antologia Festivalului Internațional de Poezie „Palabra en el Mundo- Venezia 2020”

Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția susține lansarea catalogului Festivalului Internațional de Poezie „Palabra en el Mundo Venezia”, ediția a XIV-a, 2020, la librăria Amor del Libro din Veneția, în data de 26 iunie, la ora 17:00.

Ediția 2020, organizată la distanță din cauza pandemiei Covid 19, în data de 29 mai 2020, a reunit 21 de participanți: Alessandra Pellizzari, Anna Maria Carpi, Anna Maria Curci, Armando Pajalich, Carlo Bonaldi, Cristian Fior, Enzo Santese, Francesca del Moro, Mariella Setzu, Valeria Raimondi, Anna Chahoud, Rodolfo Funari, Adriana Hoyos (Columbia / Spania), Francis Combes (Franța), Ivana Maksić (Serbia), Odveig Klyve (Norvegia), Pina Piccolo (Italia / SUA), Sandra Cibicenco (România), Xánath Caraza (Mexic / SUA), Charlie Kerrigan (Irlanda). Festivalul a cuprins și un omagiu pentru Mario Geymonat (1941-2012), traducător al lui Virgiliu și fost profesor de literatură latină la Universitatea Ca’Foscari din Veneția. Directorul artistic al festivalului este poeta Anna Lombardo.

Tânăra poetă Sandra Cibicenco a participat în festival cu poeziile Așteptarea / Attesa, Cap de familie / Capo famiglia, Iadul alb / L’inferno bianco, O mantie de lavă / Un mantello di lava, Salutul / Il saluto.

Sandra Cibicenco (22 octombrie 1987, Moldova Nouă, Caraş-Severin) a absolvit Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Secţia Filosofie. În 2016 a susţinut teza de doctorat Folclorul românesc în opera lui Mircea Eliade, sub coordonarea profesorului Vasile Muscă, în cadrul aceleiaşi universităţi. A fost redactor la Editurile Dacia XXI şi Eikon. În prezent este redactor şi PR al Editurii Şcoala Ardeleană și este membră a Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor (http://www.uniuneascriitorilor-filialacluj.ro/detalii_membrii_1128_CIBICENCO-Sandra.html).

Festivalul este un eveniment anual internațional organizat în rețea, în 900 de locuri din întreaga lume. În fiecare loc, poeți locali și invitații lor din străinătate recită poeziile proprii în limba originală și în limba țării în care are loc evenimentul. După fiecare ediție, clusterul local al festivalului publică un catalog multilingv cu poeziile incluse în festival în limbile originale și în traducere, precum și prezentări ale participanților. Catalogul ediției 2020 are 244 de pagini și este tipărit de Centro Internazionale della Grafica di Venezia. Catalogul este distribuit în librării independente și la edituri.

Partenerii festivalului: Universitatea Ca’Foscari din Veneția, Centro Internazionale della Grafica di Venezia (care a asigurat și tipărirea catalogului), Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Librăria Amor del Libro, Piccolo Museo della Poesia, Progetto 7 LUNE, Aeì Mèlos / Sempre musica Trieste, Fondazione Venezia per la ricerca sulla Pace, Free From Chains, Associazione Culturale Eidos Venezia, Phonodia, WAVEs Women Arts Venice, micromega arte e cultura, La Settima Stanza, Bistrot de Venise.