O călătorie în lumea fantastică a cărților: întâlnire cu scriitoarea Ana Maria Sandu la Roma

Sâmbătă, 13 aprilie 2024 la ora 10:00, Accademia di Romania in Roma îi invită pe micii cititori și pe toți cei care ascund un suflet de copil, într-o călătorie senzațională în lumea fantastică a cărților, alături de foarte îndrăgita scriitoare Ana Maria Sandu – autoare a celor două volume de succes În țara vacilor fericiteși Vacanță în Portocalia, apărute la editura Frontiera, ambele bucurându-se de ilustrațiile nostime și foarte inspirate semnate de Oana Ispir.

Micii și marii cititori din comunitatea românească, alături de profesorii lor de la cursurile de limbă și cultură română, dar și de părinți, sunt călduros invitați la întâlnirea cu Ana Maria Sandu, care va povesti, va citi și va răspunde la întrebările publicului prezent. Evenimentul este organizat de Accademia di Romania in Roma – Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Ministerul Culturii și cu Institutul Limbii Române și se bucură de patronajul Ambasadei României în Italia.

În ultima vreme, literatura pentru copii cunoaște în țara noastră o adevărată înflorire datorată fericitei întâlniri dintre o generație tânără și proaspătă de scriitori, ilustratori inspirați și edituri specializate în publicarea și promovarea de carte pentru micii cititori. Imediat după încheierea Târgului Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, ne-am gândit să oferim și publicului din Roma și din Lazio o vitrină către seducătoarea lume a romanelor și povestirilor scrise pentru copiii de astăzi.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Intrarea la Sala de conferințe se va face din Piazza Josè de San Martin. La eveniment vor putea fi cumpărate exemplare cu autograf ale celor două cărți prezentate.

Ana Maria Sandu este scriitoare si jurnalistă. A debutat cu volumul de poeme Din amintirile unui Chelbasan. A publicat romanele Fata din casa vagon, Omoara-mă!, Aleargă, volumul de proză scurtă Pereti subtiri, cel de eseuri Mama îmi spune ca am o viață frumoasă, precum și biografia romanțată Hortensia Papadat-Bengescu. Străina. Și-a dorit mereu să scrie măcar o carte pentru copii. Acum a scris deja două și cu siguranță nu se va opri aici.

Despre cele două volume:

A mai fost cineva În tara vacilor fericite? Noi cunoaștem o pisică și o muscă simpatice foc, care se pot lăuda cu așa ispravă. Pisica Vadu și musca Gina sunt doua prietene mai puțin obișnuite. Musca își amintește bine ziua când pisica i-a cruțat viața. Iar dacă o pisică nu te omoară înseamnă ca te face o muscă mai puternică! Devenite prietene pe viață, Gina și Vadu pleacă într-o lungă călătorie, din București până în țara vacilor fericite. Odată ajunse acolo, învață să vândă înghețată, sa facă clătite și cafea, ba chiar să fie politicoase, disciplinate și muncitoare. Se împrietenesc cu motanul Jacques, cicada Chantal și fetița Sophie și caută sa afle cum de vacile pot fi fericite. O clipă de prea mare fericire o face însă pe musca Gina sa-si piardă capul într-un nor!

După ce au călătorit Înțara vacilor fericite, pisica Vadu si musca Gina pleacă din nou in călătorie - de data aceasta cu avionul, care le duce tocmai in Portocalia, la malul oceanului.

Vacanța în Portocaliase anunța palpitantă, in ritmuri de fado si parfum de mâncare portugheza. Bacalhau, pasteis de nata, bola de Berlim - mmm, câte arome dulci avem de învățat din aceasta vacanta în Portocalia! O inspirație pentru copii să colecționeze lucruri inedite și amintiri din călătoriile lor.

Însoțite de Sophie și de mama ei, cele două prietene descoperă mâncarea preferată a portocalienilor, supraviețuiesc atacului lui Piran Golan - un motan pe cât de primejdios, pe atât de prietenos - apoi dezleagă împreună misterul craniului lui Vincent, găsit pe malul oceanului.

ACCADEMIA DI ROMANIA DIN ROMA:

Tel. +39.06.3201594

accadromania@accadromania.it.