Mircea Tiberian TRIO la My Unique Jazz Festival 2022

Mircea Tiberian TRIO la My Unique Jazz Festival 2022

Loc: Kunstfabrik Schlot Invalidenstr. 11710115 Berlin.

Ora: 21.00.

Preț intrare:  15 euro / 10 euro 

Rezervări: info@kunstfabrik-schlot.de-448 21 60.

Pentru a noua oară, My Unique Jazz Festival va prezenta bogăția jazz-ului european, cu diferitele sale rădăcini, dialecte și noi evoluții. În acest an, 8 institute culturale și ambasade europene participă la evenimente cu muzicieni din 14 țări europene.

Fiecare formație își prezintă propriile compoziții și reinterpretează piese cunoscute din țările lor de origine sau în improvizație liberă. Astfel, muzicieni din diferite culturi se întâlnesc în fiecare seară și își combină originile muzicale într-un mod nou.

Trio -ul Mircea Tiberianva deschide această anoua ediție a festivalului în data de3 octombrie 2022 de la ora 21.00.

Detalii despre concert: https://kunstfabrik-schlot.de/portfolio/9-eunic-my-unique-jazz-festival-mircea-tiberian-trio-rou-brave-noises-quintet-ltu/

Mircea Tiberian(născut în 1955) este o figură emblematică a jazz-ului românesc, cu o prestigioasă carieră muzicală și academică. Are un rol influent pe scena jazz-ului și, ca autor a numeroase studii și eseuri teoretice, favorizează dezvoltarea acestuia și pe plan teoretic. De-a lungul celor 40 de ani de carieră, Tiberian a cântat cu muzicieni de jazz români de prim rang și cu numeroși muzicieni occidentali, precum Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, John Betsch, Ed Shuller, Nicolas Simion, Adam Pieronczik, Maurice de Martin, Theo Jörgensmann, Chris Dahlgren, Christian Lillinger, Daniel Erdmann, Claudio Puntin și mulți alții. Educat în tradiția clasică, pianistul a urmat linia energică și intelectuală a expresivității instrumentale stabilită de McCoy Tyner și Thelonious Monk în dezvoltarea vocii sale instrumentale specifice. Sunetul său combină claritatea tonului cu o evazivitate sugestivă, ceea ce rezultă într-un dinamism interior perfect echilibrat. Printre CD-urile sale recente lansate se numără Both Sides of the River în trio cu Chris Dahlgren și John Betsch, Dance around the Dragon tree, un duet cu percuționistul Maurice de Martin și albumul solo de pian Looking forward to the past.

Oliver Potratz - contrabas

Născut în 1973 în Hamburg, Germania, și-a început cariera ca violonist și basist electric. La vârsta de 20 de ani a început să cânte la contrabas și după doar un an, a reușit să promoveze examenul de admitere la renumitul Conservator din Berlin. Acolo a studiat contrabasul clasic cu Michael Wolf și a absolvit cu mențiune. În paralel cu pregătirea sa în materie de muzică clasică, a început să studieze și jazz la Conservatorul din Berlin cu David Friedman, Jerry Granelli și Sigi Busch și a obținut o diplomă de masterat cu distincția summa cum laude. De atunci, a concertat ca sideman și lider de trupă în peste 50 de țări, la diverse festivaluri internaționale de jazz din lume. Oliver a susținut concerte solo de muzică clasică cu orchestre germane de renume, a interpretat muzică clasică contemporană, a compus lucrări pentru orchestre din Usbekistan, Afganistan și a fost invitat la festivalul de tango din Buenos Aires.

Are la activ 40 de înregistrări și a colaborat cu nume precum: Rolando Villazon, Thomas Stanko, Kudsi Erguner, Gitte Haenning, Wencke Myhre, Rolf Kühn, David Friedman, Kalle Kalima, Frank Gratkowski, John Schröder, Jiggs Wigham. În 2008 a câștigat premiul german de jazz cu trupa "Klima Kalima", iar în 2009 premiul al doilea cu Carsten Daerr Trio. În 2015 a primit o bursă artistică din partea orașului Berlin. Din 2016 este directorul proiectului german-afgan safar-proiect care a luat naștere la Universitatea de Muzică Franz Liszt Weimar.

Tilo Weber- percuție

(*1990 Aachen, Germania) este toboșar și compozitor stabilit la Berlin. Scrie muzică pentru propriile sale trupe: Animate Repose și Four Fauns, si este toboșar percuționist în trupe precum David Friedman Generations Trio, Generations Quartet, Clara Haberkamp Trio (Premiul Jazzbaltica 2011), și the Golden Choir și Y-Otis. În 2017, Tilo Weber și David Friedman au fondat propria casă de discuri Malletmuse Records.

Tilo Weber a studiat tobe în cadrul Jazz Institut Berlin între 2009 și 2014, cu profesorul John Hollenbeck și compoziție, la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg între 2015 și 2017 cu profesoara Ruta Paidere. În 2017 a studiat percuție clasică cu percuționistul și compozitorul Prof. Dr. Bernhard Wulff, la Freiburg. De asemenea, a studiat în particular cu Christoph Hillmann, Steffen Thormählen și Harald Ingenhag. Colaborările cu Greg Cohen, Peter Brötzmann, David Friedman, Rudi Mahall, Chris Dahlgren și Tobias Siebert îl aduc pe scenele naționale (Festivalul JazzBaltica) și internaționale.

Programul complet îl puteți vedea aici:

https://eunic-berlin.eu/veranstaltungen/9-my-unique-jazz-festival-2022/