Maestrul Corneliu Gheorghiu celebrat în templul muzicii şi al intrumentelor muzicale

"Muzica este respiraţia lui Dumnezeu . Nu știu , nimeni nu ştie , dacă Dumnezeu există . Dar El este un muzician, aceasta o ştiu." Dinu Lipatti.


Cu prilejul lansării cărţii "Despre pianistică" a maestrului Corneliu Gheorghiu, în limba română, Institutul Cultural Român Bruxelles şi Ambasada României în Regatul Belgiei organizează în 13 decembrie, ora 14h00, un concert în interpretarea autorului, la Muzeul intrumentelor muzicale din Bruxelles.

Personalitate de prim rang a muzicii româneşti, pianist, profesor și compozitor, cariera artistică şi talentul maestrului Corneliu Gheorghiu (n. 1924) au fost prefigurate de George Enescu şi încurajate de pianistul Dinu Lipatti.

Muzicologul Viorel Cosma îi dedică un capitol aparte în lucrarea sa "De la Cantemir şi Enescu până la Lipatti şi Ursuleasa: copiii-minune ai muzicii româneşti (1673-2013)".

Pianistul şi profesorul de jazz Marius Popp afirmă în revista Q Magazine că "Profesorul de la care am învăţat şi căruia îi port o amintire puternică este pianistul Corneliu Gheorghiu. E plecat din ţară de peste 50 de ani. Îi datorez enorm".


Data: 13 decembrie 2014

Loc: Rue Montagne de la Cour 2, 1000 Bruxelles