Institutul Cultural Român Budapesta a sărbătorit la Micherechi “Ziua Limbii Române”

Pentru a marca „Ziua Limbii Române”, Institutul Cultural Român Budapesta a organizat un spectacol de teatru pentru elevii de la Şcoala generală românească din Micherechi, marţi, 8 septembrie 2015.

Actorii Alexandru Stama, Răzvan Daniel Marina, Bianca Cristiana Hedeş şi Veronica Violeta Căliman au susţinut spectacolul "Cei trei purceluşi", o adaptare de Mirela Retegan după celebra povestire pentru copii. Acesta a fost urmat de o întâlnire pe scenă cu personajul „Fetiţa Zurli”. 

Începând din anul 2013, pentru a puncta importanţa ”Zilei Limbii Române”, Institutul Cultural Român Budapesta a prezentat elevilor Şcolii generale din Micherechi (Ungaria) spectacole interactive de teatru în limba română. În anul 2013 Giorgiana Elena Popan, actriţă a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a dus „Magia cuvântului” pe scena de la Micherechi, iar în 2014 actriţa Ioana Ginghină, de la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti i-a încântat pe tinerii spectatori cu povestiri pline de mişcare, voie bună şi culoare.