Institutul Cultural Român acordă Premiul pentru Secțiunea Student în cadrul Astra Film Festival Sibiu

Cu ocazia celor 30 de ani de la lansare, Astra Film Festival, care va avea loc la Sibiu în perioada 15-22 octombrie 2023, provoacă publicul să-și activeze toate simțurile și să privească filmele documentare ca pe o oglindă a propriei lumi interioare. În calitate de partener al evenimentului, Institutul Cultural Român va acorda Premiul pentru Secțiunea Student.

Poveștile de viață care vor fi proiectate pe ecranele Astra Film Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa, abordează subiecte esențiale, de la probleme sociale și politice la explorări profunde ale naturii umane. Așa sunt și cele 17 producții românești selectate în trei dintre secțiunile competiționale de anul acesta - România, Voci Emergente ale filmului documentar și DocSchool -, care propun incursiuni într-un carusel de emoții umane.

Selecția de anul acesta cuprinde peste 130 de filme din mai mult de 40 de țări, care vor fi prezentate în cele patru secțiuni competiționale și într-o serie de programe speciale, în 15 spații de eveniment. Sunt programate 75 de premiere naționale, precum și producții premiate deja la Sundance, Cannes, Berlinale sau IDFA. Programul e completat de filmele selectate pentru full-dome, de expoziții, concerte, petreceri și evenimente-surpriză de-a lungul celor opt zile de festival.

Piața Mare din Sibiu devine toamna aceasta punctul zero al cinematografiei viitorului, prin intermediul celor două cinemauri tip dome și a unei instalații imersive Infinity Mirror Room, care vor fi instalate în centrul orașului în timpul ediției aniversare Astra Film Festival (15-22 octombrie 2023), eveniment cultural care împlinește 30 de ani. Programul special AFF New Media, este dedicat spectatorilor de toate vârstele, care își doresc să trăiască experiența spectaculoasă a cinematografiei digitale - Concept Art, Augmented Reality. Sunt așteptați spectatori din toată țara, pentru că doar la Sibiu se poate experimenta o incursiune itinerantă de excepție, de la cinemaul clasic de non-ficțiune până la cel imersiv, neconvențional, care folosește cele mai noi tehnologii creative, de la vizionări în sala de cinema clasice, la proiecțiile cross-media 360 de grade.

Aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Festivalul este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, având ca partener strategic Ministerul Culturii, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Centrului Național al Cinematografiei, al Institutului Cultural Român, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.astrafilm.ro/