ICR Bruxelles în conducerea rețelei institutelor culturale europene

ICR Bruxelles a preluat funcția de vicepreședinte al rețelei EUNIC a institutelor culturale europene prezente în Belgia.

Cu peste 20 de membri (între care Alliance française, British Council, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Polonez), EUNIC Bruxelles susține multilingvismul, dialogul intercultural, diversitatea și valorile comune europene. La nivel global, EUNIC numără 100 de rețele în 28 de țări.

Prezența ICR Bruxelles în rețelele EUNIC Bruxelles și Olanda este una foarte activă. În 2013, ICR Bruxelles a coordonat standul EUNIC la târgul de carte de la Bruxelles și a avut un aport substanțial la alte proiecte (Transpoesie, campania comună de promovare a cursurilor de limbă).

Fidel strategiei sale de sprijinire a vocaţiei europene a Republicii Moldova, ICR Bruxelles a inițiat procesul de aderare în premieră a ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles la reţeaua institutelor culturale naţionale ale statelor membre UE. Republica Moldova va participa în toamnă, alături de România, la proiectul european TRANSPOESIE 2014, care marchează Ziua Europeană a Limbilor şi promovează poezia şi diversitatea ligvistică europeană în spaţiul public din capitala Belgiei.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles, Mihai Gribincea a declarat cu ocazia aderării:

« Integrarea europeană reprezintă marea noastră prioritate, iar apartenenţa Republicii Moldova la spaţiul cultural european consolidează acest proces. »


Directorul ICR Bruxelles și vicepreședintele EUNIC Bruxelles, Robert Adam consideră că:

« Republica Moldova s-a alăturat unui club select, cu al cărui sprijin își poate face cultura mai cunoscută și mai bine conectată la mizele prezentului. »