„Icoane și martiri în spațiul românesc“ – expoziție, conferință și ateliere de pictură, la Beijing

Institutul Cultural Român de la Beijing organizează la sediul său, în perioada 29 aprilie – 2 mai 2023, expoziția „Arta Iconografică Bizantină“, a artistei iconar Cristina Cîmpianu, dedicată artei sacre românești, precum și patru ateliere de pictură. De asemenea, tot în cadrul proiectului intitulat „Icoane și martiri în spațiul românesc“, la Universitatea de Studii Internaționale Beijing (BFSU) va avea loc o conferință susținută de dr. Alin Spânu, având tema „Gheorghe I. Brătianu - istoric și părinte al geopoliticii”. 

Vernisajul este programat sâmbătă, 29 aprilie 2023, ora 11:00, în prezența artistei iconar Cristina Cîmpianu (Muzeul Țăranului Român), care va vorbi despre semnificația și importanța icoanei în cadrul ortodoxiei românești, dar și despre arta bizantină. Vernisajul va continua cu primul atelier demonstrativ de pictură de icoane pe lemn, susținut de artista iconar, celelalte trei ateliere fiind programate duminică, 30 aprilie, luni, 1 mai, și marți, 2 mai, de fiecare dată în intervalul orar 10:00-12:00. 

De asemenea, vineri, 28 aprilie 2023, ora 10:00, la Universitatea de Studii Internaționale Beijing (BFSU), are loc conferința „Gheorghe Brătianu - istoric și părinte al geopoliticii”, susținută de dr. Alin Spânu, profesor asociat la Facultatea de Istorie a Universității din București, care va prezenta biografia istoricului martir Gheorghe I. Brătianu, va vorbi despre contextul în care acesta și-a publicat principalele lucrări, precum și despre contribuțiile sale privitoare la geopolitica Mării Negre.