Gheorghe Zamfir şi Tudor Gheorghe dincolo de Prut

Gheorghe Zamfir şi Tudor Gheorghe vor concerta duminică, 21 noiembrie 2010, în Republica Moldova, în cadrul seriei de evenimente organizate de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" de la Chişinău cu ocazia Zilei Naționale a României.

Concertul susținut de Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Iurie Borș, va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" din Chişinău, de la ora 18.00. Recitalul de la Chişinău este primul dintr-un turneu care va mai include reprezentații la Bruxelles și Paris. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat, naiul, maestrul Gheorghe Zamfir îl introduce în stiluri și genuri muzicale diverse, readucându-l în atenția publicului de azi. Turneul este organizat cu sprijinul Centrului de Informare a României la Bruxelles și al Ambasadei României la Chișinău.
Tudor Gheorghe, alături de orchestra Arkadia, va prezenta la Palatul de Cultură din Cahul, de la ora 19.00, spectacolul „Cavalerii felinarelor târzii". Recitalul va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a două legende ale muzicii românești interbelice: Zavaidoc și Jean Moscopol. Orchestra Arkadia va evolua sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu. Violonistul Dan Bozgan va aduce, prin tehnica sa remarcabilă, un plus de vibrație, în special pieselor lui Zavaidoc.
Partener: Centrul ProEuropa din Cahul.