Expoziţia de fotografie „Libertatea în imagini”, la ICR

Sâmbătă, 26 martie 2011, ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Libertatea în Imagini", cuprinzând fotografii realizate de Serge Zănoagă, Mihai Stamate şi Corina Roşca în timpul protestelor din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, când tinerii basarabeni revoltaţi de falsificarea alegerilor din 5 aprilie 2009 au protestat împotriva regimului comunist de la Chişinau, pentru libertate și pentru un viitor democratic. Expoziţia va fi deschisă în perioada 26 martie – 2 aprilie 2011.
Evenimentul face parte din programul Festivalului „Zilele Basarabiei la București" desfășurat de Organizația Studenților Basarabeni din București, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al altor parteneri centrali şi locali, cu prilejul împlinirii a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.
Serge Zănoagă (n. 1981) a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău – specializarea Film. Corina Roşca (n. 1986) a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti – secţia Grafică şi a urmat un master în cadrul aceleiaşi universităţi. Mihai Stamate (n.1985) este abolvent al Universităţii Tehnice a Moldovei, doctorand în Arte Vizuale în cadrul aceleiaşi universităţi şi lector – specializarea Design Industrial. Finalist la mai multe concursuri internaţionale de design industrial, artistul a beneficiat în 2009 de o bursă de rezidenţă oferită de Institutul Cultural Român de la Paris.