Eveniment Plural dedicat Deltei Dunării

Joi, 29 mai 2008, la ora 17.00, la Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa" din Bucureşti va fi lansat numărul 1/2008 al revistei PLURAL – număr care are ca temă Delta Dunării – şi va fi vernisată expoziţia „Biodiversitatea Deltei Dunării". Lansarea, concepută ca un colocviu informal, este organizată de Institutul Cultural Român, editorul revistei PLURAL, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa", cu Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării şi cu Institutul de Cercetari Eco-Muzeale din Tulcea.

Însumând peste 400 de pagini ilustrate sugestiv, grupate în şapte secţiuni (The Danube Delta: Facts and Figures; A Changing Course; Foliage, Fish, Feathers and Fur; Folks and Figments; Fine Arts, Food, Films and Festivals; Wandering with a Purpose; A Tower of Babel at the End of Europe; Nature Protection and International Cooperation), articolele din acest număr al revistei acoperă o arie amplă de domenii şi subiecte privind Delta – de la studii etnografice şi fragmente de beletristică dedicate acestui spaţiu până la hidrobiologie şi probleme ecologice.

Expoziţia iniţiată de redacţia PLURAL cuprinde fotografii realizate de ornitologul Daniel Eugen Petrescu, precum şi imagini din fototecile unor instituţii de profil.

Evenimentul are loc în săptămâna în care se marchează un secol de la înfiinţarea Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa".

PLURAL, publicaţie semestrială a Institutului Cultural Român, are ca principal obiectiv familiarizarea publicului vorbitor de limba engleză din străinătate şi din ţară cu valorile culturii şi civilizaţiei din România. Numărul care va fi lansat acum este gândit ca o invitaţie intelectual-turistică într-un spaţiu românesc care aparţine patrimoniului natural mondial.