EUNIC. Participarea românească la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Filmului European de la Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei

Festivalul European de Film (EUFF) este cel mai longeviv festival de film străin din Iordania, organizat de Delegația UE în Regatul Hașemit al Iordaniei, având ca parteneri membrii rețelei EUNIC Iordania. Festivalul va celebra anul acesta cea de-a 33-a ediție și va avea loc online, în perioada 12-22 septembrie. Programul ediției din acest an va include producții de film premiate, care vor beneficia de subtitrări în engleză și arabă, concurs de scurtmetraj, concurs de filme realizate cu telefoanele mobile, ateliere, sesiuni de Q&A cu producători, regizori și actori. Filmele incluse în programul festivalului vor fi difuzate pe site-ul festivalului www.euffjordan.com, specialdezvoltat pentru a găzdui proiecții, dar și platforme de discuție. Ambasada României la Amman, reprezentantul ICR în cadrul EUNIC Iordania, a optat pentru difuzarea filmului de lungmetraj „Bacalaureat”(2016), r.Cristian Mungiu, un film recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor la ediția din 2016 a Festivalului de Film de la Cannes.

Proiecția românească va avea loc în 13 septembrie 2021, ora 21.00, și va beneficia de subtitrări în limbile arabă și engleză. Producțiile cinematografice românești prezente în cadrul festivalului sunt o prezență constantă și deosebit de apreciată, an de an, de către publicul iordanian. Menționăm că la ediția anterioară, cea din 2020, filmul românesc „Povestea unui pierde vară”, r. Paul Negoescu, a înregistrat în total 326 de vizionări.

Informații privind programul integral al Festivalului, filmele participante și partenerii pot fi accesate prin link-ul www.euffjordan.com.