Duo Gloria Tronel şi Dimitri Malignan, la Paris

 Duo Gloria Tronel si Dimitri Malignan, la Paris

 

Institutul Cultural Român de la Paris şi Ambasada României în Republica Franceză prezintă, în colaborare cu Societatea Muzicală, un concert de pian şi voce al laureaţilor concursului naţional "Mihail Jora", Dimitri Malignan (pian) şi Gloria Tronel (soprană). Evenimentul va avea loc marţi 21 martie 2017 de la ora 19:30, la Sala Bizantină a Palatului de Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Republica Franceză (123 rue Saint-Dominique, 75007 Paris)

Concertul face parte din Turneul laureaţilor Concursului Naţional "Mihail Jora", organizat de Societatea Muzicală.

 

Rezervare obligatorie, în limita locurilor disponibile, la: andrea.malignan@gmail.com sau prin telefon la: 06 16 19 19 35

 

Program: 

Gloria Tronel - W. A. Mozart, Vorrei spiegarvi, oh Dio!

J. Offenbach - „Air d'Olympia", Le contes d'Hoffmann

Dimitri Malignan - Robert Schumann, Sonata n° 1 in f# minor, op. 11

„Introduzione (Un poco Adagio)/ Allegro vivace"

„Aria"

„Scherzo (Allegrissimo) e Intermezzo (Lento)"

„Finale (Allegro, un poco maestoso)"

Gloria Tronel - E. dell'Acqua, Villanelle

L. Delibes, „Air des Clochettes", Lakme

  

Soprana Gloria Tronel îşi începe educația muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franţa) în clasele de balet, pian, teorie şi în Corul de Copii al Operei Naţionale din Bordeaux. În anul 2012, Gloria Tronel este admisă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în clasa de canto a prof. univ. dr. Eleonora Enachescu, iar din anul 2015, în clasa prof. univ. dr. Bianca Manoleanu. 

A obţinut, între altele, Premiul I la secţia Canto a Concursului "Mihail Jora", ediţia a XXVI-a (2016) şi Premiul Special de Încurajare al juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa). Tot în 2016, Gloria a jucat în opera Răpirea din Serai de W.A. Mozart, în rolul Blondei. În afara acestei instituţii, va avea diferite recitaluri, dintre care unul este prevăzut la Opera Naţională din Bordeaux, şi va debuta la Opera Naţională Română Cluj-Napoca în rolul lui Cotosman din opera Motanul Încălţat de Cornel Trailescu.

 

Pianistul Dimitri Malignan s-a născut la Paris în anul 1998, într-o familie de origine română. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu primul său profesor Nicolas Horvath. S-a remarcat foarte repede în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale de pian din Franţa, fiind laureatul a 20 de premii. A început să studieze la Ecole Normale de Musique de Paris "Alfred Cortot" în 2009, fiind înscris direct în ciclul profesional şi obţinând diplomele de pian, muzică de cameră şi analiză muzicală cu brio. 

Dimitri este laureatul multor concursuri internaţionale, printre care Concursul "Mihail Jora"(2016); Concursul Anton Garcia-Abril, Spania (2011); Concursul Bradshaw & Buono, New-York, (2010) ş.a. 

Dimitri prezintă programe variate şi îşi îndreaptă în special atenţia asupra pieselor puţin cântate sau chiar necunoscute. Astfel, are în repertoriu peste 120 de lucrări compuse de 30 de compozitori diferiţi.

  

Din motive de securitate, accesul se va face doar în urma confirmării, un document de identitate fiind solicitat la intrare.