Directorul adjunct al ICR Chișinău, Narcis Afrăsinei, a preluat funcția de președinte al EUNIC Moldova

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, președinția EUNIC Moldova a fost preluată de directorul adjunct al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău. Predarea președinției a fost făcută de Excelența Sa, dna. Stella Avalone, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, care a ocupat această funcție în perioada 2022-2023.

EUNIC Moldova este o organizație care înglobează mai multe institute de cultură ale țărilor europene, cum ar fi Institutul Cultural Român, Institutul Goethe, Alianța Franceză, Institutul Cultural Danez, Institutul Polonez, Institutul Ceh și altele, dar și ambasade care își propun activități susținute pe zona de cultură: ambasada Austriei, ambasada Italiei, ambasada Suediei și altele.

“De-a lungul vremii, EUNIC Moldova s-a implicat în organizarea și susținerea mai multor proiecte culturale: Ziua Europeană a Limbilor, Ziua Europei, Zilele Filmului European, Bienala de Artă a MNAM. În acest mandat ne propunem ca EUNIC Moldova să susțină activ proiectele pe care deja le-a dezvoltat de-a lungul anilor. În plus, alături de toți colegii din țările Uniunii Europene, ne propunem să fim prezenți în alte două mari manifestări culturale. În primul rând, dorim susținerea FILIT Chișinău, care încă de la prima ediție a adunat peste 3000 de participanți și a fost un real succes. Ținând cont de conținutul literar internațional, cred că este o acțiune absolut justificată. Ne propunem, de asemenea, ca, pentru prima dată, să organizăm Bienala de Artă Contemporană Chișinău, alături de cei mai importanți artiști contemporani și cele mai reprezentative asociații de profil din Republica Moldova: Pavel Brăila, KSA:K, Oberliht și altele”, a declarat Narcis Afrăsinei, noul președinte al EUNIC Moldova.