Cursuri de limba română pentru străini în Bucureşti

Cursuri de Limbă Română pentru Străini
ROMÂN(I)A PE SCURT

Aşteptăm înscrierile pentru cursurile din 2010, care se vor desfăşura după următorul calendar:
Seria 3: 3 iunie – 1 iulie (data limită 25 mai). Curs intensiv: 3 ore x 3 = 9 ore/ săptămână
Seria 4: 1 septembrie – 30 septembrie (dată limită 25 august). Curs intensiv: 3 ore x 3 = 9 ore/ săptămână
Seria 5: 12 octombrie – 09 decembrie (dată limită 05 octombrie)

Dacă doriţi să învăţaţi limba română pentru afacerea sau slujba dumneavoastră, ori din plăcere, cursurile de limba română oferite de Institutul Cultural Român sunt exact ceea ce vă trebuie!

Cursuri pentru toate nivelurile, de la începători la avansaţi!
Grupele sunt formate din 8-12 cursanţi.

Durata: 2 luni - 36 de ore de curs
Cursuri normale (seriile 1, 2 şi 5): marţi şi joi, între orele 18.30-20.30 (9 săptămâni).
Cursuri intensive (seriile 3 şi 4): luni, miercuri şi joi, între orele 18.00-21.00 (4 săptămâni).

Locaţia: Liceul „Alexandru Vlahuţă", Str. Şcoala Floreasca nr. 5, Bucureşti (zona Piaţa Dorobanţi).

Costuri: 850 RON sau 200 euro pe modul.

Condiţii de achitare a taxei de participare:
Taxa de participare trebuie achitată integral până la data limită de înscriere. Numele participantului şi "Institutul Cultural Român" trebuie să fie menţionate în toate actele de transfer bancar. Comisionul bancar perceput pentru efectuarea transferului taxei de participare va fi plătit de către participant.

Achitarea taxei de participare:
În RON: în contul bancar cu nr. RO38TREZ7005009XXX000250, deschis la DTCPMB (Trezorerie).
În EURO: în contul bancar cu codul IBAN RO63RNCB0072049713640004, deschis la Banca Comercială Română SA, Calea Victoriei 155, Sector 1, Bucureşti, COD SWIFT: RNCB RO BU.
Datele instituţiei: Institutul Cultural Român, cod fiscal (CIF) 15726657, address: Aleea Alexandru nr. 38.

Pentru a stabili nivelul cunoştinţelor de limba română, cursanţii vor da un test, pe baza căruia se va face repartizarea pe grupe.

Formularul de înscriere trebuie trimis la adresa de e-mail relatii.interne@icr.ro (attn. Dra. Silvia Varbedian) şi în copie la adresele ana.borca@icr.ro sau depus direct la sediul Institutului. Formularul de înscriere este disponibil aici.

Contact: Ana Borca - tel. 031 7100 672

Condiţii de retragere de la curs:
• Dacă anunţaţi echipa ICR, în scris, înainte de începerea cursului, veţi primi suma plătită, minus o taxă de prelucrare de 10%.
• Dacă anunţaţi echipa ICR, în scris, pe parcursul primelor 6 lecţii (înainte de cea de a 12-a oră de curs din cele 36), veţi primi suma plătită minus contravaloarea orelor parcurse şi 25% taxa administrativă pentru contravaloarea cursurilor neefectuate.
• Începând cu a patra săptămână nu se mai restituie nicio taxă.

Instructori:

Ana Borca este licenţiată în litere şi Doctor în filologia română, cu o teză susţinută la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti. După ce a urmat primii ani de şcoală în zona natală, în Maramureşul istoric (regiune aflată la ora actuală pe teritoriul Ucrainei), Ana a venit în România, unde a lucrat ca jurnalistă şi s-a specializat în predarea limbii române fără a folosi altă limbă, cu alte cuvinte prin „scufundarea într-o baie lingvistică" a studenţilor. Ea predă română pentru străini de 6 ani, a colaborat cu Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, iar acum este coordonatoarea Cursurilor de Limba Română a Institutului Cultural Român.

Ilinca Busurcă a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea Limba şi Literatura Rusă-Limba şi Literatura Română. A urmat cursurile de master „Studii Culturale Ruse şi Comunicare în Afaceri" şi al doilea master „Cultură şi mentalitate în integrarea europeană a românilor". Lucrează la Departamentul Servicii pentru Studenţi din cadrul Universităţii din Bucureşti; a predat limba română pentru străini la Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni. Are calificarea de trainer şi o experienţă de 6 ani în predarea limbii române pentru străini.

Gabriela Stoica este licenţiată a Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura latină. Este absolventă a masteratului "Structura şi evoluţia limbii române", iar din 2004 este doctorand în filologie (domeniul lingvistică – istoria limbii române). Este asistent universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, catedra de limba română, unde are o experienţă de 6 ani în predarea limbii române ca limbă străină, şi asistent de cercetare la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan – Al. Rosetti" al Academiei Române, sectorul Romanistică.

Ioana Vasiloiu este licenţiată a Facultăţii de Litere al Universităţii din Bucuresti, specializarea Limba si Literatura Română - Limba şi Literatura Franceză, absolventă a masteratului de Literatura română modernă şi a Masteratului de antropologie culturală, Universitatea din Bucureşti. Este doctor în filologie, domeniul literatura română. A predat limba română la Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni. Este asistent colaborator al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti şi cercetător ştiinţific la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Carmen Vasile este licenţiată a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, specializarea limba şi literatura română şi franceză, este absolventă a masteratului "Limba română contemporană: structuri şi strategii de comunicare" şi este în anul 3 la şcoala de doctorat în cadrul aceleiaşi facultăţi. A lucrat ca redactor de carte, corector şi în prezent este cercetător la Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan – Al. Rosetti" al Academiei Române.

Alumni care ne-au scris:

"I keep on recommending the classes, because on the one hand it is great that you have 4 different levels, on the other hand classes start every third month. In addition you get a direct touch to Romanian culture through the institution, and last but not least it is a very good price for the quality you get." (Volker Moser, Germania, participant la seriile 1 şi 2, Bucureşti)

"Taking Romanian language lessons as a group is more fun and more interactive than taking individual lessons. The three-month courses run by the Romanian Cultural Institute are divided into beginners, intermediate and advanced, so you are bound to be with students who are the same standard. You get a real feeling that you are learning there. After my three months there I felt I had definitely gained in knowledge and confidence, and will look to do another three-month course soon." (Andrew Begg, Australia, participant la seriile 1 şi 2, Bucureşti)