Corala „Armonia” în concert de Sărbători, la Varșovia

Joi, 15 decembrie 2016, la Sala cu Coloane a Palatului Universității din Varşovia, va avea loc un concert extraordinar de Sărbători, susținut de Corala „Armonia” din Constanța, sub conducerea dirijorală a lui Valeriu George Croitoru. Programul concertului va cuprinde piese din repertoriul muzicii sacre ortodoxe, lucrări tradiționale și colinde.

Corala „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Concertează în țară și în străinătate, participă constant la concursuri corale. Ansamblul are în palmares Medalia de Aur și Premiul pentru cel mai bun cor bărbătesc, precum și Medalia de Aur la categoria Musica Sacra la Olimpiadele Mondiale Corale (World Choir Games) de la Soci 2016 și Riga 2014, Medalia de Aur (secțiunea Coruri de cameră) în cadrul competiţiilor European Choir Games şi Grand Prix of Nationes (2015, Magdeburg, Germania), Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur la secţiunile Folclor și Cor bărbătesc și una de argint (Muzică sacră) la Campionatul European al Corurilor din 2013, desfășurat la Graz, Austria,două medalii de aur la World Choir Games 2012, în Statele Unite ale Americii.

Repertoriul ansamblului este foarte diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice și monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale românești şi străine, precum şi piese din repertoriul clasic universal. Corala și-a pus în valoare personalitatea muzicală imprimând mai multe compact discuri și dvd-uri: Canonul Sfântului Andrei Criteanul, Folclorul românesc în interpretare corală I și II, Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, Opera Sf. Ap. Andrei de la Betsaida la Patras prin anticul Tomis, Oratoriul În vremea aceea pentru cor bărbătesc, pian și soliști. 

Performanțele internaționale ale Coralei „Armonia” sunt unele extraordinare, ansamblul concurând an de an în cele mai puternice competiții din lume, obținând de fiecare dată distincții dintre cele mai însemnate.