Concursul Sibiu Jazz Festival deschide săptămâna jazzistică

Concursul Sibiu Jazz Festival deschide saptamana jazzistica

În perioada 23-25 mai 2016, în cadrul Sibiu Jazz Festival, se desfășoară Concursul Sibiu Jazz Festival. Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul aduce la Sibiu 16 concurenți (formații și soliști), din Austria, Italia, Republica Moldova și România. Participanții vor fi evaluați de un juriu alcatuit din experți recunoscuți în domeniul muzicii de jazz.

Participanții ediției de anul acesta sunt: Pippi Dimonte, BB Quintet, Bigg Dimm a'Band, Koszorus Krisztina și Szász Csaba,The Twisters, Antaki, Youvenis, Viorica Pintilie Quartet, Groovy Bastards, Cristina Radu, Iulia Heleanu, Maria Boldan, George Vasluianu, Lavinia Simionescu, Madalin Oprisanu și Sandu Bantas.

Evenimentul este realizat cu sprijinul urmatoarelor instituții:

Casa de Cultură a Studenților Sibiu

Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu

Institutul Cultural Român

Enciclopedia Muzicală a României

Concursul Sibiu Jazz Festival, inițiat în 1979, a crescut generații de „copii" ai jazzului, artiști și iubitori de jazz, care au facut din acest eveniment un prilej să se adune, să închege o comunitate de intelectuali, de oameni care să gândească liber și să se exprime ca atare.

Datorită Concursului, se țese un fir care înnoadă legături între generații de muzicieni. E un fir care promite să poarte mai departe o misiune asumată acum mulți ani de Festivalul de Jazz de la Sibiu - aceea de a descoperi, a promova și a crește tinerele talente în spiritul libertății și a solidarității prilejuite de jazz.

Nu există jazzman român a carui evoluție să nu fi fost marcată, în vreun fel sau altul, de Concursul și Festivalul de Jazz de la Sibiu.

Ca și anul trecut, Concursul SJF va fi transmis LIVE/în direct pe livestream.com, sibiujazz.ro și facebook.com/sibiujazz.

Institutul Cultural Român va acorda Premiul pentru cea mai buna formație și Premiul pentru cel mai bun vocalist.

În mod tradițional deja, seara de miercuri, 25 mai, va marca încheierea Concursului Sibiu Jazz Festival, prin Gala Laureaților și două concerte speciale: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșă (câștigători 2015) și Amalia Preda Quartet (câștigătoare 2014).