Concert Lucian Ban și Elevation Quartet, în Madrid

Concert Lucian Ban si Elevation Quartet, in Madrid

Elevation Quartet se află în turneu european cu albumul, Songs from Afar album care conţine piese tradiţionale româneşti (doine, cântece de nuntă etc), reorchestrate din perspectiva jazz-ului contemporan. Pe album, interpretul de muzică tradiţională Gavril Ţărmure, din Bistriţa, interpretează aceste cântece împreună cu quartetul Elevation. Textele acestor cântece sunt traduse de poeta Ioana Ieronim şi tipărite pe coperta interioară a albumului. In acest fel, publicul meloman din Spania, nu numai că va asculta aceste cântece, dar va putea citi şi înţelege mesajul versurilor pieselor muzicale tradiţionale, reprezentative pentru cultura spirituală a României.

Alături de liderul quartetului Elevation, pianistul Lucian Ban, la toate cele patru concerte din Spania, se vor afla reprezentanţi importanţi ai jazzului - saxofonistul Abraham Burton, contrabasistul John Hebert şi bateristul Eric McPherson, într-un program cu o identitate unică, ce promovează muzica şi spiritul culturii române.

De la lansarea din ianuarie a.c., albumul se bucură de un succes răsunator în lume, câştigând elogiile presei , obţinând calificativul ,,5* stars"  în celebra revista de gen, DOWNBEAT Magazine.  Recunoaşterea a venit şi din partea presei din Romania (articole în Hotnews, Ziarul Financiar etc.). Songs from Afar a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural.

Lucian Ban - pian

Abraham Burton - saxofone

John Hébert - bass

Eric McPherson - tobe


Programarea concertelor în Spania

Sala Clamores- Madrid (Calle Alburquerque.14 Madrid)

Sâmbătă, 1 octombrie · 19.30h

Duminică, 2 octombrie · 21:00h


Clasijazz, Almería (Calle Maestro Serrano nº 9, 04004 Almería, Spain)

Marţi, 4 octombrie · 22:00h


Jimmy Glass Jazz Bar, Valencia (C/Baja 28, 46003, Valencia)

Miercuri, 5 octombrie · 22:00h