Concert #dinBasarabia 2017: Zdob și Zdub și Alternosfera, din nou pe aceeași scenă la București

Concert #dinBasarabia 2017 Zdob si Zdub si Alternosfera, din nou pe aceeasi scena la Bucuresti

Concertul #dinBasarabia revine și în acest an cu o ediție la fel de spectaculoasă. Zdob și Zdub și Alternosfera de peste Prut vor urca din nou pe aceeași scenă la București, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișinău. Evenimentul se va desfășura, ca în fiecare an, la Arenele Romane din Capitală, pe 25 martie 2017.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara (27 martie 1918).

Formație etno-rock din Republica Moldova, Zdob și Zdub combină din 1994 diferite stiluri muzicale și promovează folclorul românesc autentic, susținând concerte în peste 20 de țări europene. Trupa a obținut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

Alternosfera este o formaţie de Rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În luna octombrie a anului 2015, Alternosfera a lansat albumul din „Haosoleum", ultima parte a tripticului „Epizodia", printr-un concert inedit la Arenele Romane din Bucureşti. De asemenea, trupa a primit, pentru al patrulea an consecutiv, titlul „Best Romanian Alternative Rock Band 2016", în urma unui concurs anual organizat de Metalhead.ro.

Cuibul, formație acoustic funk din Basarabia, a fost înființată în 1991 de Igor Dîna, producătorul Zdob și Zdub, și reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentiști de seamă și a tinerei soliste Lidia Scarlat. Trupa colaborează cu o casă de discuri și diverși artiști consacrați de la București și în ultimii ani a cântat în deschidere pentru The Cardigans și Morcheeba.

Rupt este o trupă funk rock din Republica Moldova, un proiect al renumitului basist şi producător muzical din Chișinău, Alex Calancea. Acesta a adunat în jurul său cei mai buni instrumentişti de peste Prut pentru a oferi publicului muzică rock de calitate. Trupa „RUPT" este formată din Alex Calancea - chitară bas, Andrei Glavan - voce, Nickel Russu - tobe, Saric Vatavu - chitara și Serghei Ivanov - clape.

Accesul publicului se face începând cu ora 19.00

Eveniment recomandat de Rock FM

Organizator: Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT

Parteneri: Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, Organizația Studenților Basarabeni din București.

www.dinbasarabia.ro

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/327297354333453/