Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase

Cantec de leagan O poveste despre Maria Tanase

Pe 6 octombrie 2016, la ICR New York, Auditorium Hall, va avea loc reprezentația spectacolului  Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase.

Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase este un omagiu adus cunoscutei interprete, adesea comparată cu Edith Piaf. Maria Tănase (1913-1963) a reprezentat România la Expoziția Universală de la New York din 1939, unde succesul ei a atras sute de mii de vizitatori. Carisma sa specială este surprinsă de regizoarea Carmen Lidia Vidu într-un spectacol care combină melodii interpretate live cu proiecția video. Povestea Mariei Tănase este narată și interpretată de actrița si cântăreața Mirela Pană, acompaniată la pian de George Călin.

„Cântec de leagăn... revizitează moștenirea artistică a Mariei Tănase, propunând o interpretare în cheie contemporană a unor cântece populare din repertoriul ei și o recompunere plastică a personalității sale. Scrisori de arhivă, frânturi de interviuri și testamentul Mariei Tănase, alături de 6 dintre cântecele ei nemuritoare (Frică mi-e că mor ca mâine; Când o fi la moartea mea; Ia uite-o zău; Până când nu te iubeam; Cântec de leagăn;  Cine iubește și lasă!) sunt toate adunate într-un video-poem teatral foarte sincer, la finalul căruia veți avea surpriza să descoperiți o altă Maria Tănase, un personaj foarte diferit de cel mediatizat”, declară regizoarea Carmen Lidia Vidu.

O a doua reprezentație va avea loc la Nesholm Family Lecture Hall, din cadrul McCaw Hall, Seattle Convention Center, în data de 8 octombrie 2016, de la ora 19.30.

Regia: Carmen Lidia Vidu

În rolul  Mariei Tănase: Mirela Pană

La pian: George Călin

Producător/Asistent video: Iulia Pană

Spectacol în română cu subtitrări în engleză.