BUDAPESTA. „Memory – Folding / Unfolding”, expoziție de ceramică a artistului vizual Vlad Basarab

Vernisajul expoziției de ceramică și desene „Memory – Folding/ Unfolding“ a artistului vizual Vlad Basarab va avea loc miercuri, 16 septembrie 2020, de la ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român la Budapesta (Strada Izsó nr. 5, 1146, Budapesta).

În cadrul expoziției, vor fi expuse lucrări de ceramică și desene create de Vlad Basarab, singurul artist invitat din România la ediția actuală a Simpozionului Internațional de Ceramică din Ungaria la International Ceramics Studio, Kecskemét.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 16 septembrie – 16 octombrie 2020 la sediul Institutului Cultural Român la Budapesta. Artistul va expune și la sediul Filialei Seghedin a ICR Budapesta.

Vlad Basarab face parte din noua generație de artişti care extinde granițele ceramicii spre alte domenii artistice, prin manifestări multimedia, instalații şi performance. A absolvit Facultatea de Arte, Secția Ceramică la University of Alaska Anchorage. În 2013 a obținut diploma de masterat la secția Electronic Media la West Virginia University, Morgantown, în prezent fiind doctorand la Universitatea Națională de Arte București. În perioada octombrie 2013 – iunie 2014, a fost cercetător Fulbright în România, pe tema „Pierderii Memoriei Colective“ din cauza persecuțiilor intelectualilor în regimul comunist. A avut peste 20 de expoziții personale în SUA, China și Europa și a participat în numeroase expoziții internaționale, lucrările sale făcând parte din colecții prestigioase.

https://www.basarab-art.com/