Zilele Culturii şi Limbii Române în Basarabia

În perioada 31 august – 2 septembrie 2010, în Republica Moldova va avea loc o serie de evenimente culturale menite să marcheze Ziua Limbii Române în Basarabia, sărbătorită anual pe 31 august. Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.
Astfel, miercuri, 1 septembrie 2010, de la ora 15.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, vor avea loc concerte susţinute de trupe cunoscute de la Bucureşti şi Chişinău – Şuie Paparude, Alternosfera, Gândul Mâţei, Studio One, Cătălin Josan, Snails, care vor culmina cu un recital al legendarei formaţii Phoenix.
Tot în cadrul „Zilelor Culturii şi Limbii Române", va fi organizată o caravană a cărţilor care se va deplasa la Chişinău, Cahul şi Bălţi, unde organizatorii vor oferi cărţi bibliotecilor şcolare, liceale si universitare. Vor fi donate peste cinci sute de titluri din fondul de carte al Bibliotecii Naţionale, din colecţiile editate sub egida Jurnalul Naţional şi din portofoliul Editurii Institutului Cultural Român.

Programul caravanei cărților este următorul:
• 31 august:
ora 9.30 – Liceul Teoretic Mihai Viteazul din Chișinău
ora 11.00 – Liceul Teoretic Gheorghe Asachi din Chișinău
ora 12.00 – Liceul Onisifor Ghibu din Chișinău
ora 13.30 – Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Chișinău

• 2 septembrie
ora 12.00 – Universitatea Bogdan Petriceicu Hasdeu din Cahul
ora16.00 – Biblioteca "Alecu Russo" din Bălți

Parteneri: Primăria Municipiului Chişinău, Jurnalul Naţional
Partener media: Jurnal TV.
Suport informaţional: basarabeni.ro şi Romanian Global News.


Vezi spot.

Vezi video.