Tineri muzicieni români în recital la St Martin-in-the-Fields /30.05.2016/Londra

Ca în fiecare primăvară, în mod tradițional, Institutul Cultural Român din capitala britanică vă invită să petreceţi o după-amiază plină de exuberanţă în compania tinerilor muzicieni români de la cele mai importante şcoli de profil din capitala britanică. Pianistele Sînziana Mircea şi Mina Beldimănescu, împreună cu violonista Ana Popescu-Deutsch şi violoncelistul Raphael Lang, vor prezenta, în interiorul maiestuos al bisericii St Martin-in-the-Fields din centrul Londrei, un program menit să vă încânte şi inspire, din care nu vor lipsi lucrări de George Enescu, Astor Piazzolla şi Ioan Dobrinescu.

Mina Beldimănescu este absolventa Liceului de muzică ,,Dinu Lipatti"din Bucureşti, unde a studiat pianul cu lector univ. dr. Carmen Enescu Botezatu. Pianista şi-a continuat studiile la Academia Regală de Muzică din Londra sub îndrumarea profesoarei Diana Ketler, urmând apoi programul de masterat la Guildhall School of Music & Drama. Mina este laureata concursurilor internaţionale ,,Pro-Piano" de la Bucureşti, ,,Evanghelia Tjiarri" din Cipru, ,,Ciudad de San Sebastian" din Spania, ,,Val Tidone" din Italia, ,,Konzerteum" din Grecia. De asemenea, în anul 2009, a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică organizată la Bucureşti.

Raphael Lang este un tânăr violoncelist de origine franco-americană. A studiat la Academia Regală de Muzică din Londra cu profesorul David Strange, iar în 2015 a obținut diploma de master sub îndrumarea violoncelistului Mats Lidström. Raphael a participat la cursuri de măiestrie alături de muzicieni de renume precum Truls Mork, Raphael Wallfisch şi Colin Carr. Ca membru de orchestră, a susținut numeroase concerte alături de London Symphony Orchestra şi Britten Sinfonia, împreună cu care a câştigat premii importante.

Sînziana Mircea şi-a început studiile muzicale la Bucureşti, absolvind apoi,  cu calificativul maxim, programul de licenţă la Hochschule für Musik und Tanz de la Köln, din Germania. Pianista are o bogată experienţă scenică dobândită în Europa, Statele Unite ale Americii şi Japonia, pe scene muzicale dintre cele mai importante. În prezent, urmează cursurile de masterat la Guildhall School of Music and Drama, unde a fost admisă cu o bursă integrală de studii oferită de Steinway & Sons UK , sub îndrumarea profesorului Ronan O'Hora.

Ana Popescu-Deutsch,  născută în Satu Mare, a început să studieze vioara la vârsta de şase ani cu profesoara Olivia Papa. Portofoliul Anei conţine o serie de premii obținute la concursuri naţionale şi internaţionale, precum Concursul naţional de interpretare muzicală ,,Timotei Popovici" și Premiul I la Concursul internaţional ,,Lorenzo Perosi", la categoria solo şi muzică de cameră. În prezent, urmează studii masterale la Academia Regală de Muzică din Londra, sub îndrumarea profesorului Mateja Marinkovic.

Când: Luni, 30 mai, 13.00

Unde: St Martin-in-the-Fields, Trafalgar Square, Londra

Intrarea liberă.