Teatrul Recul participă la Sweden International Improv Festival 2018

ICR Stockholm sprijină participarea echipei Teatrului Recul în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Improvizație din Suedia, care în acest an se va desfăşura în perioada 21-24 martie. Șase actori ai Teatrului Recul vor prezenta pe data de 22 martie spectacolul Reasons to stay, un spectacol de improvizație de formă lungă. Reprezentația va fi în limba engleză,  echipa Recul fiind  prima trupă românească prezentă la acest festival. Doi străini, o bancă. Fiecare dintre ei are propriul motiv să stea acolo, să aștepte ceva. De asemenea, există un motiv să nu plece. Spectacolul Reasons to stay vorbește despre întâlnirile care iși pot schimba destinul într-un mod subtil. De multe ori stăm unii lângă ceilalți fără a ne da seama de experiențele care ne-au adus acolo, împreună pe aceeași bancă. O grabă, o privire, o atingere, o șansă. O scurtă conversație despre vreme și totul se deschide chiar în fața ta.

Spectacolul se bazează pe formatul The Bench (banca) dezvoltat de improvizatorii Menelaos Prokos și Billy Kissa și vorbește despre abilitatea de a lua lucrurile încet, despre importanța micilor detalii care fac diferența, despre relațiile dintre oameni și experiențe. 

Sweden International Improv Festival, abreviat #SWIMP, este un festival  internațional pentru teatru de improvizație. Festivalul a avut loc pentru prima dată în 2015 la Teatrul Regina din orașul suedez Uppsala. De-a lungul celor trei ediții, pe scena Teatrului Regina au fost prezenți peste 100 de actori de improvizație din 23 de țări. Printre țările ce au fost reprezentate la Festivalul Internațional de Improvizație din Suedia s-au numărat : Suedia, Finlanda, Danemarca, SUA, Italia, India Belgia, Anglia, Olanda, Argentina.

#SWIMP este găzduit de Teatrul Prego și Teatrul Regina, susținut de municipalitatea orașului Uppsala, Fundația Culturală Nordică și Regiunea Uppsala.