Spectacolul UNBOUNDED la Teatrul Taborda din Lisabona

Institutul Cultural Român de la Lisabona a susținut organizarea a două reprezentații ale spectacolului Unbounded, la Teatrul Taborda din Lisabona. Spectacolul face parte din stagiunea 2017 a teatrului Viriato din Viseu, iar concepția și coregrafia îi aparțin artistului român Romulus Neagu, stabilit la Viseu.Cu sprijinul Companiei Teatro da Garagem din Lisabona și al ICR, spectacolul a fost itinerat la Teatrul Taborda din Lisabona, după cum urmează: vineri, 16 februarie, ora 15.00, pentru publicul școlar; sâmbătă, 17 februarie, ora 21.30, pentru publicul larg.

Succesul de public a fostconfirmat și prin prezența a 180 de spectatori la cele 2 reprezentații, gradul de ocupare al sălii fiind de 100%. Reprezentația dedicată elevilor de la școlile de teatru și dans s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. Coregraful român și interpretul portughez João Santiago au răspuns întrebărilor publicului participant și au vorbit despre procesul de creație al spectacolului, despre problema identității și cum aceasta devine o prioritate.

Deși este o creație solicitantă intelectual, care combină elemente de balet, pantomimă și dans, cu decor minimalist și fond muzical din zona underground, spectacolul a sedus atât publicul obișnuit cu aria performativă de tip experimental, cât și pe tinerii prezenți la prima reprezentație. Incitant ideatic și cunoscând dezvoltări spectaculoase la nivelul expresiei corporale și al dinamicii coregrafice, Unbounded va rămâne, potrivit gazdelor de la Teatrul Taborda, un important jalon repertorial al anului 2018.