Săptămâna Filmului Românesc de la Nisa, aproape de final

Saptamana Filmului Romanesc de la Nisa, aproape de final

În perioada 6 – 12 noiembrie 2016 se va desfășura a IX-a ediție a „Săptămânii Filmului Românesc la Nisa”, consacrat ca una dintre cele mai importante manifestări dedicate filmului românesc din Franţa.

Festivalul beneficiază de sprijinul unor importante instituţii de profil din România, Consulatul Onorific al României la Nisa şi Societatea Prospero de la Bucureşti, cu finanţarea Centrului Naţional al Cinematografiei, a Institutului Cultural Român şi cu partenariatul Departamentului Alpilor Maritimi.

Ca şi în anii precedenţi, evenimentul va avea loc la cinematograful MERCURY din Nisa, pe durata a 7 zile cu 7 proiecţii, și două zile cu două proiecții în Villeneuve – Loubet .

Filmele de lungmetraj vor fi precedate de câte un film de scurtmetraj studenţesc, proiecțiile fiind urmate de dialoguri cu publicul.

Conferințele ce se vor desfășura după proiecții vor fi susținute de Copel Moscu – România, Alexandru Maftei – România, Ioana Ariadna Glavce – Franţa, Laurenţiu Damian – România, Florin Paraschiv – România.

În acest an, organizatorii Săptămânii Filmului Românesc de la Nisa dau curs invitaţiei lui Lionel Luca, preşedintele Comisiei Parlamentare de Prietenie Franco – Române şi primar al oraşului Villeneuve – Loubet, de a organiza două seri de proiecţii de filme la Villeneuve – Loubet.

De la prima ediție a evenimentului, desfășurată în anul 2008, au fost proiectate peste 100 de filme, din care circa 40 de filme în premieră franceză şi unul în premieră mondială.


Programul proiecțiilor:

Duminică, 6 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj: O noapte la Tokoriki

Poveste de dragoste – regia Cristina Iacob

 

Luni, 7 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj: Mousse au chocolat

By Pass – regia Nap Toader – Helmis

 

Marți, 8 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj: Essaye de ne pas cligner des yeux

Dincolo de calea ferată – regia Cătălin Mitulescu

 

Miercuri, 9 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj : Plictiseala

Eva – regia Adrian Popovici

 

Joi, 10 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj: Il arrivera un jour 

Bună ! Ce faci? - regia Alexandru Maftei

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj : Mon cœur de glaise

Muntele Magic - regia Anca Damian

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 19:30

Scurtmetraj: Autant en Emporte le Vin

Comoara - regia Corneliu Porumboiu