„Salut! Do you want to be friends?“ - proiect educativ dedicat copiilor din diaspora românească, la ICR Londra

Institutul Cultural Român de la Londra găzduiește evenimentul educativ dedicat copiilor din diaspora românească „Salut! Do you want to be friends?“ sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 11:00, în cadrul programului „Acasă în Belgrave Square“.

ICR Londra și Ambasada României la Londra coorganizează evenimentul de final al proiectului „Salut! Do you want to be friends?”, finanțat de Arts Council Marea Britanie. Evenimentul este realizat ȋn colaborare cu Asociația „Povești spuse-n românește”, un program independent, fondat în Marea Britanie de Claudia Cârlig, care ȋși propune să ofere experiențe culturale și educative românilor din Marea Britanie și sub umbrela căruia se desfășoare cel mai de succes program de predare a limbii române pentru copiii din diaspora. „Salut! Do you want to be friends?” este un proiect special al acestui program sub egida căruia, de-a lungul acestui an, au fost organizate două tabere de comunicare în limba română destinate acestor copii.

Evenimentul oferă posibilitatea de a reuni copii (inclusiv online) din Marea Britanie și din întreaga lume, care vor trimite video-eseuri în limba română sau scurte filmări care vor aborda teme precum solidaritatea, diversitatea sau provocările climatice și care vor fi proiectate la ICR Londra.

De asemena, proiectul va prilejui întâlnirea copiilor cu profesorii lor și cu fondatoarea programului, oferindu-le posibilitatea copiilor și părinților acestora de a afla mai multe despre proiectele și programele ICR Londra. În cadrul acestui eveniment vor participa Claudia Cârlig, inițiatoarea proiectului „Salut! Do you want to be friends?” și a programului „Povești spuse-n românește”, Daniela Ciupală și Beatrice Ragea, profesoare ȋn cadrul proiectului (Marea Britanie), Andreea Rentea și Izabela Manolache, profesoare ȋn cadrul proiectului (România), toate având experiență în predarea limbii române ca limbă străină, și Marina Debastitta, scriitoare britanică de origine română, autoarea unor cărți dedicate copiilor.