LONDRA. Cvartetul de coarde Bednarski în „Seria Enescu”

Al doilea concert al stagiunii 2020-2021 din „Seria Enescu” va fi transmis de reprezentanța ICR Londra joi, 3 decembrie. Concertul este susținut de membrii Cvartetului de coarde Bednarski: Andrea Montalbano (vioara I), Ana Popescu Deutsch (vioara II), Kesari Pundarika (violă) și Anil Umer (violoncel). Concertul a fost înregistrat la sediul ICR Londra și va fi difuzat pe rețelele de socializare ale reprezentanței.

Programul include:

George Enescu: Cvartetul de coarde Nr. 1 Op.22, în Mi-bemol major

Cvartetul Bednarski a fost format la inițiativa a patru colegi ai orchestrei Southbank Sinfonia la sfârșitul anului 2018 și a susținut o serie de concerte live în seriile St. James Paddington și St. Mary’s Aylesbury, iar pe parcursul perioadei pandemice a susținut reprezentații diverse la festivaluri online. Cvartetul se axează mai ales pe compozitori consacrați (cum ar fi Joseph Haydn sau Anton Webern), dar și pe muzică modernă, în special pe cea scrisă de femei (de exemplu Ethel Smyth sau Rebecca Clarke) sau cu influențe populare (precum George Enescu și Bela Bartok).

Andrea Montalbano a început să studieze vioara la Conservatorul V. Bellini din Palermo la clasa profesorului Umberto Bruno. A studiat cu violoniști și profesori de renume, printre care Silviu Dima, Stefano Pagliani, John Crawford, Ofer Falk. Colaborează cu numeroase orchestre, inclusiv BBC Scottish Symphony Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra etc. Din septembrie 2014, este liderul London Euphonia Orchestra, iar din 2017 este membru al Southbank Sinfonia din Londra. Este fondator, alături de violoncelistul Urska Horvat și pianista Francesca Fierro, a Tamesis Piano Trio. Este, de asemenea, un profesor pasionat de vioară, iar principalul său scop este de a insufla elevilor săi dragostea pentru muzică.

Ana Popescu Deutsch s-a născut în Satu Mare și a început studiul muzicii la Liceul de muzică „George Enescu” din București, iar mai târziu la Academia Regală de Muzică din Londra finalizând atât licența, cât și masteratele.A fost membră a Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, având turnee atât în Europa, cât și în America. A concertat pe scene precum Konzerthaus, Berlin și New York, Carnegie Hall alături de Itzhak Perlman. Ulterior a cântat și cu Pro Youth Philharmonia, Hampstead Garden Opera, Light of Music Ensemble și în 2018 a devenit membră al Southbank Sinfonia.Este foarte pasionată de muzica populară transilvăneană și de influențele sale asupra operelor compozitorilor maghiari și români din regiune.

Născută în Statele Unite ale Americii, Kesari Pundarika a început să cânte la violă la Londra, familia mutându-se în capitala britanică. După ce a absolvit Universitatea Tufts, SUA, ea s-a întors la Londra pentru a studia cu Ian Jewel la Royal College of Music și cu Martin Outram la Royal Academy of Music. În 2017 devenit membră a Southbank Sinfonia cu care a cântat în direct la BBC Radio 4, cu Academia St Martin in the Fields, cu dirijori precum Mark Wigglesworth și Edward Gardner și la Festivalul Anghiari, London Handel Festival, și Festivalul de Jazz de la Londra.

Anil Umer este violoncelist independent. După ce a trebuit să renunțe temporar la performanță din cauza unei leziuni la umăr, lui Anil îi place acum să lucreze cu muzicieni și sportivi pentru a-i ajuta în propria lor recuperare. Absolvent al Exeter College Oxford, Anil a primit o bursă postuniversitară completă la Academia Regală de Muzică și a studiat cu Josephine Knight și Mats Lidstrom.Anil a primit premiul pentru cvartetul David Poznanaski și a lucrat cu orchestre precum Oxford Philharmonic, Filarmonica din Brighton și Philharmonic Chamber Orchestra din Londra.

Seria Enescu se desfășoară fără întrerupere la ICR Londra din anul 2007.